Вівторок, 23 квітня 2024
Освіта

Docudays UA у «Зимівнику Павлюка» Новина з фото

Docudays UA у «Зимівнику Павлюка»
15 травня Світловодська районна бібліотека відкрила туристичний сезон у "Зимівнику Павлюка" (комунальна зелена садиба, що знаходиться на території Павлівської сільської ради).


Вперше до садиби завітали учні 8-9 класів Павлівського НВО, де їх гостинно зустріли бібліотекарі районної бібліотеки та провели оглядову екскурсію, розповіли про традиції і побут українського народу ХІХ – початку ХХ століття, про перспективи розвитку зеленого туризму у селі.

Одну з кімнат садиби цього дня було переобладнано у кінозал завдяки мобільним меблям. Діти переглянули стрічку "Світ крізь сльози" з колекції мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. У документальній стрічці розповідається про історію боротьби і виживання, висловлена турбота режисера про життя звичайних людей у Китаї. Метою даного заходу було сприяння популяризації документального кіно та підвищення рівня дотримання прав людини в Україні.

Вже під час перегляду стало зрозуміло, що вибір стрічки був правильним, адже обговорення і рефлексія після побаченого дали цікаві результати. Учні ділилися враженнями і порівняннями, що їх дитинство суттєво відрізняється від дитинства героїв стрічки, в Україні створено набагато більше сприятливих умов для навчання, здобуття майбутньої професії.

Далі учні в ігровій формі спілкувалися щодо профорієнтації та вибору майбутньої професії, тестували свої схильності до сфер трудової діяльності, задавали питання представниці міськрайонного центру зайнятості.

Хочемо подякувати всім, хто долучився до організації заходу: громадській організації "Майбутнє без меж" за ресурсну підтримку в проведенні заходу, осередку переселенців у м.Світловодськ за надані мобільні меблі, Світловодському міськрайонному центру зайнятості, який активно долучився до організації і проведення заходу. Особливу подяку висловлюємо Володимиру Миколайовичу Мотузу та Віктору Івановичу Макарову за організацію підвезення дітей та фахівців до місця проведення заходу.

Адміністрація Світловодської районної бібліотеки сприятливо ставиться до проведення спільних заходів, відкрита до пропозицій їх проведення, адже схвальні відгуки відвідувачів найкраще свідчать про якість і результативність таких заходів. Ми знаходимось за адресою: м.Світловодськ, вул.Приморська, 60, контактний телефон — 2 37 97.

Директор Світловодської районної бібліотеки
Юлія Похілова
Docudays UA у «Зимівнику Павлюка»
Docudays UA у «Зимівнику Павлюка»
Docudays UA у «Зимівнику Павлюка»
Docudays UA у «Зимівнику Павлюка»
Docudays UA у «Зимівнику Павлюка»

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top