П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Світловодськ — активний учасник Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Новина з фото

Світловодськ — активний учасник Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини
Мережа кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA стала найбільшою в Україні – сьогодні вона нараховує майже 200 кіноклубів, які працюють у бібліотеках, школах, ВУЗ-х та НДО.
^ Реклама ^

Центральна міська бібліотека тривалий час працює в проекті "Кіноклуб Docudays UA як інструмент просвіти з прав людини", направленого на сприяння активізації діалогу про права людини в українському суспільстві. При бібліотеці створено кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA, проводяться правопросвітницькі заходи з показами документальних кінофільмів та їх обговореннями.

Важливою подією 2017 року для фахівців кіноклубу стала участь в  XIV Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, який проходив з 24 по 31 березня в Будинку кіно, у кінотеатрах "Київ" та "Кінопанорама" . В рамках фестивалю 27-28 березня в конференц-залі готелю "Русь" відбулась конференція на тему: "Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини, в якій взяла участь і модератор проекту світловодського кіноклубу Ніна Шмакова.

Світловодськ — активний учасник Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини

У програмі конференції першого дня відбулися виступи координаторів проекту за напрямками та представників кіноклубів з різних регіонів України, які поділилися досвідом своєї роботи, озвучили проблеми та досягнення проекту. В роботі конференції взяли участь також кінознавці та продюсери.

Почесними гостями стали представники Євросоюзу, Національного фонду на підтримку демократії NED (США), Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, які в своїх доповідях зазначили, що і надалі підтримуватимуть проведення правопросвітницьких заходів.

Другий день конференції був присвячений роботі в підгрупах, де учасники цього грандіозного заходу змогли обмінятись досвідом роботи кіноклубів, та визначити шляхи їх ефективного функціонування. Всі вони також змогли відвідати покази документальних фільмів режисерів різних країн світу, зустрітися з ними під час обговорень та дискусій.

Натхненна і творча атмосфера, яка панувала на фестивалі не залишила нікого байдужим, а обмін досвідом модераторів кіноклубів сприятиме подальшій успішній реалізації проекту.

Тетяна Головачова,
керівник проекту "Кіноклуб Docudays UA як інструмент просвіти з прав людини"


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top