Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Політика

«Більша половина уряду — претенденти на звільнення через свою профнепридатність», — Олесь Довгий

«Більша половина уряду — претенденти на звільнення через свою профнепридатність», — Олесь Довгий

Результатом року діяльності уряду на чолі з Яценюком стали не задекларовані підвищення стандартів життя, боротьба з корупцією та проведення глибинних реформ, а божевільне зростання цін і тарифів, падіння нац.валюти, урізання соціальних стандартів та імітація реформ під гаслами популізму!
^ Реклама ^

По-перше. Розпочався новий бюджетний рік в Україні. Як і прогнозувалось, він стартував із стрімкого падіння гривні. Мовчання і відсутність діалогу НБУ з суспільством лише збільшує навантаження на національну валюту. Але, після заяви голови НБУ Гонтарєвої щодо причин здешевлення гривні, хочу сказати, що краще б вона мовчала, коли в девальвації були звинувачені пенсіонери, бюджетники та відпочиваючі за кордоном українці.

По-друге, мене вразило Міністерство фінансів. Ми зі своїми колегами з депутатської групи "Воля народу" звернулись до Мінфіну з питанням, як обраховується прожитковий мінімум на 2016 рік і отримали феноменальну відповідь, цитую:

"Немає підстав щодо врахування прогнозованих розмірів прожиткового мінімуму на 2016 рік, розрахованих виходячи з оновлених цін наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг".

Тобто, урядовці не заклали в бюджет збільшення прожиткового мінімуму взагалі, а вирішили, що він буде таким, який вони вважатимуть за потрібне. А що на нього зможе дозволити собі купити пересічний громадянин – це вже не їх проблеми. І таку відповідь підписав заступник Міністра фінансів Качур.

Із логіки урядовців і Нацбанку виходить, що у нашій країні літні люди – одна з найбагатших категорій населення. Що пенсіонер за пенсію може купити валюту, оплатити продовольчий кошик, зробити побутові витрати. А найбільш "обнаглівші" пенсіонери ще їдуть за кордон і з карток знімають валюту.

Третє. Що відбувається в медицині? – Вона на грані колапсу, в країні вирує епідемія грипу, а МОЗ навіть статистикою не володіє.

Далі, освіта: Міністерство освіти забуло запитати у органів місцевого самоврядування, коли передавали ПТУ, чи будуть кошти на утримування цих ПТУ, через що на межі руйнування знаходиться вся система професійної освіти.

Через хронічне недофінансування, сьогодні вже закінчується січень місяць, а половина шкіл не отримала підручники. Батьки, коли ведуть дітей до школи, то вони купують парти, ставлять вікна, шукають гроші на підручники, а в паралельному світі ми сьогодні бачимо, як народні депутати стоять в чергу на відшкодування житлових компенсацій.

Саме тому депутатська група "Воля народу" звертається до коаліції: нарешті між собою вирішіть кадрові урядові питання. Залиште позаду політичні інтриги і сформуйте новий професійний уряд. Ми сьогодні знаходимось в опозиції. Критикувати легко, але ми, як ніхто знаємо: дерево потрібно посадити. І щоб воно давало плоди, його потрібно поливати. Про яку антикризову економічну програму чи реформи можна говорити, коли більша половина уряду – претенденти на звільнення через свою профнепридатність?!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top