Неділя, 28 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Добрі справи

Як Благодійний Фонд "Можемо Разом" допомагав військовим та цивільним у 2023 році

Як Благодійний Фонд "Можемо Разом" допомагав військовим та цивільним у 2023 році
Сьогодні кожна співпраця, партнер, меценат та друг, кожна залучена та передана копійка має вагу і значення. Діяльність Благодійного фонду Родини Довгих "Можемо Разом" (далі — Фонд) побудована таким чином, щоби постійно тримати високий стандарт професійності, прозорості та відкритості. Уже протягом 12 років Фонд реалізовує свої благодійні проєкти, а останні два роки працює задля перемоги України, допомагаючи військовим та цивільним. 
Про проєкти, які реалізував Фонд у 2023 році, — читайте у матеріалі.
Злагоджена команда, досвід та рішучість дають значні результати діяльності

Коли у 2011 році Фонд починав свою діяльність, його команда й гадки не мала, що потрібно буде реагувати на виклики долі в часи пандемії та повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Адже до цього Фонд усі свої сили спрямовував на розвиток освіти, дітей та здорового способу життя.

Попередній десятирічний досвід роботи, добропорядна репутація та широке коло надійних партнерів дозволили включиться в роботу із залучення та передачі необхідної допомоги українському війську і постраждалим від агресії цивільним із перших днів широкомасштабної війни. 

Заради спільної мети — перемоги — із Фондом об’єдналися 139 партнерів з України, Польщі, США, Німеччини, Австрії, Італії, Великої Британії, Франції. Від початку березня 2022 року реалізовано проєкти загальною вартістю понад 270 мільйонів гривень. 

Кошти та інші види допомоги були першочергово спрямовані на підтримку військових, а також на медично-гуманітарну допомогу захисникам і захисницям та мирним жителям, які знаходяться у зонах, наближених до бойових дій. Також на допомогу сім’ям, які були змушені покинути свої домівки та опинилися у складних життєвих обставинах.

Навіть попри війну Фонд продовжував підтримувати освітні проєкти та дбав про збереження знакових культурних та історичних об’єктів. 

Якщо перевести передану Фондом допомогу у ваговий вимір — вона становитиме більше 425 тисяч кілограмів. Якщо говорити про кількісні показники, то на фронті і в тилу підтримку Фонду відчули понад 115 тисяч людей. А якщо говорити про емоції, які не можна виміряти, але які відчув кожен із злагодженої команди Фонду, то це радість і заряд енергії від почутих чи прочитаних десятків тисяч слів подяки, які дають наснагу діяти далі. 

Досвід роботи, впертість та рішуче бажання наближати українську перемогу дозволяють команді Фонду не збавляти оберти, не зменшувати обсяги допомоги і не сходити з дистанції у благодійності та підтримці.

Розповімо детальніше, кому допоміг та на які проєкти спрямував свою діяльність Фонд "Можемо Разом" у 2023 році.


Захисникам і захисницям

У перші дні повномасштабного вторгнення Фонд відправив на передову сучасну пересувну мобільну хірургію. Одночасно в її мобільній операційній можуть працювати чотири хірурги. За майже два роки тут прооперовано понад 1000 військових. Пересувний комплекс і надалі продовжує виконувати свої функції.

Для ССО "Азов" Фонд передав плавальну землерийну броньовану машину. Придбав та незабаром доставить на позиції другу машину — донора, яка потрібна для ремонту робочої одиниці.

Для виконання бойових завдань на багатьох напрямках військовим закупили 15 пікапів і джипів та один броньований мікроавтобус. Передали два нових кастомних багі "Dracarys" розробки молодих українських спеціалістів для Української добровольчої армії.

Закупили 374 рації DMR-стандарту, передали ретранслятор для рацій Motorola SRL 5500 HF Repeater, оптичні приціли та монокуляр нічного бачення. А також зібрали понад 200 тактичних аптечок

Завдяки підтримці партнерів та роботі команди ArmWomenNow вдалось забезпечити понад 5 000 жінок-військовослужбовиць першим військовим одностроєм, термо- та спідньою білизною в рамках ініціативи Ірини Никорак ArmWomenNow. До проєкту також долучився і Сергій Клименко та його компанія Yanser Group, які виготовляють і передають комфортну білизну для наших захисниць. 

Займалися пошуком і передачею генераторів, ліків, засобів гігієни, продуктів харчування. Тільки медичному добровольчому батальйону "Госпітальєри" під керівництвом Яни Зінкевич передано
90 000 кілограмів продуктів.

На постійній основі Фонд допомагає:
  • 28-ій окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу;
  • 57-ій окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Костя Гордієнка;
  • 56-ій окремій мотопіхотній бригаді;
  • 79-ій окремій десантно-штурмовій бригаді;
  • 124-ій окремій бригаді територіальної оборони;
  • 110-ій окремій механізованій бригаді імені генерал-хорунжого Марка Безручка;
  • 72-ій окремій механізованій бригаді;
  • 73-му морському центру спеціальних операцій імені кошового отамана Антіна Головатого;
  • спецпідрозділу "Гонор";
  • медичному добровольчому батальйону "Госпітальєри";
  • а також іншим підрозділам, зокрема з Кіровоградщини, зв'язок з якими співробітники Фонду тримають через волонтерів.

Медикам

У спільному проєкті з Православною церквою України, Блаженнішим Митрополитом Епіфанієм, Православною церквою України в США та Міністерством охорони здоров’я України передано ліки для 118 шпиталів, серед яких і прифронтові.  

Завдяки партнерству з австрійською компанією BASU Фонд допоміг Україні отримати інноваційний реагент-знезаражувач води. Завдяки йому цивільні та військові українці, які були відрізані від водопостачання, отримали понад 12 мільйонів літрів чистої питної води. Також доставили 11 тисяч літрів безспиртової знезаражувальної рідини від BASU та передали її на потреби лікарням, шпиталям, їхнім хірургічним відділенням, де щодня оперують поранених.

Також втілюється перший проєкт у межах глобальної ініціативи Олеся Довгого "РеабіЦентр". А отже в Інституті травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України буде оновлено простір для фізичної реабілітації. Загальна мета ініціативи — зробити реабілітацію доступнішою завдяки збільшенню пропускної спроможності та модернізації наявних медичних просторів, де проходять реабілітацію захисники і захисниці України. 


На збереження та відновлення культурних та історичних об'єктів

Фонд "Можемо Разом" вдруге поспіль став головним партнером щорічного міжнародного форуму "Реставрація та відновлення культурної спадщини України після великої Війни". На цьогорічному заході його засновники представили подкаст-проєкт "Маленькі історії великого Києва" як нематеріальний метод захисту культурної спадщини. Цей цикл радіопрограм та подкастів знайомить слухачів з історіями життя успішних підприємців, митців, архітекторів ХІХ століття, які створювали Київ таким, яким ми його знаємо сьогодні.

Фонд доклав зусиль до захисту від можливих руйнувань історичних пам’яток засновникам Києва на столичній набережній та на майдані Незалежності, а також ікону Богородиці Нікопеї на Золотих воротах.

Встановили тимчасові віконні перекриття в Національному науково-природничому музеї Національної академії наук України, що постраждав від російських ракет. Це дало змогу захистити від знищення унікальну колекцію музею. А згодом переказали музею 1,5 мільйона гривень на встановлення нових вікон, що були зібрані у фандрайзингу. 

Реставрували покрівлю Трапезної церкви святого Іоанна Богослова Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Стали партнером унікального освітнього проєкту УКультура. Це новий онлайн-простір знань, що допомагає розібратися в будь-якому питанні української культури і закохує в неї. 


Соціальна підтримка

У співпраці із українським підприємцем Сергієм Клименком та його компанією Yanser GROUP доставили понад три тисячі одиниць теплого одягу вартістю понад 5,6 мільйонів гривень від компанії Behrens Group з міста Манчестера, Північна Англія. Одяг відправляють для військових, які проходять лікування в госпіталях, для спортивної молоді та сім’ям у складних життєвих обставинах. 

Через участь у благодійних та мистецьких заходах Фонд допомагає відбудові Херсонщини та допомагає її жителям. Також допомагає дітям війни, що були в окупації, залишились сиротами або втратили можливість отримувати освіту, зокрема підтримуючи благодійний фонд Dity.Help. Фонд також щодня передає продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни, одяг та інші необхідні речі для дітей, ВПО та інших незахищених верств населення.

Звітуючи про роботу у 2023 році, Благодійний Фонд "Можемо Разом" продовжує свою діяльність і в 2024 році. Про свої нові проєкти так само інформуватиме суспільство.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top