П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Своєчасність та стабільність — запорука ефективної боротьби з амброзією Новина з фото

Своєчасність та стабільність — запорука ефективної боротьби з амброзією
Амброзія полинолиста — не просто бур’ян, який засмічує узбіччя доріг, поля та територію населених пунктів. Це небезпечна карантинна рослина, пилок якої викликає у людей алергічне захворювання — амброзійний поліноз, від якого на сьогодні страждає величезна кількість населення. У людей втрачається працездатність, опухають слизові оболонки верхніх дихальних шляхів, виникає запалення очей, з’являється нежить і сльозотеча, навіть розвивається астма. Тому актуальність питання боротьби з амброзією з року в рік лише зростає.
^ Реклама ^

У відношенні того, як вплинути на розповсюдження амброзії, на сьогодні існує лише два способи — за допомогою хімічних препаратів та механічним способом, тобто вириванням. Так як застосування хімічних препаратів по знищенню амброзії на території населених пунктів забороняється, єдиним ефективним методом боротьби з цією рослиною залишається механічний. При цьому відмічено, що повністю знищити амброзію можливо лише вирвавши рослину з коренем, скошування ж лише призводить до утворення бічних пагонів та подальшого вегетування рослини.

Проводити знищення амброзії необхідно постійно, так як ця рослина має всі необхідні для швидкого розповсюження властивості:
  • високий біологічний потенціал (1 рослина утворює 80-100 тис.насінин, які потрапляють у грунт);
  • високу стійкість до шкідників та хвороб,
  • потужну кореневу систему та інші.

Проведення робіт по знищенню амброзії — це обов’язок всіх власників землі, керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та мешканців міста. Тож звертаюся до керівників об’єктів та всіх мешканців міста та району, які небайдужі до проблеми боротьби з амброзією, проводити заходи по боротьбі з цією небезпечною рослиною, що збереже ваше здоров’я та здоров’я близьких вам людей, дозволить зберегти працездатність та зекономити кошти на ліки проти алергії.

Тетяна Кривошея,
начальник відділу держсанепіднагляду у Світловодському районі.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top