Четвер, 18 квітня 2024
Здоров'я

Світловодськ у полоні "зеленого агресора"

Світловодськ у полоні "зеленого агресора"

Саме так можна охарактеризувати карантинну рослину амброзію полинолисту, яка швидкими темпами розповсюджується, і захоплює нові території. У Світловодську амброзія вже зацвіла буйним квітом, спричиняючи масу незручностей дорослим і дітям. Цю рослину можна побачити повсюди біля доріг, адміністративних будівель, у дворах та скверах.


В період цвітіння амброзія надзвичайно небезпечна, адже її пилок може викликати у людей різноманітні алергічні реакції такі як нежить, сльозотечу, набряки, кашель, інколи може погіршуватися зір. Особливо від пилка амброзії страждають астматики, у яких загострюються напади бронхіальної астми. Втім від алергії не застрахований ніхто, і навіть здорова людини може раптово відчути дискомфорт, причиною якого буде цей бур’ян.

Аби дізнатися, які заходи проводять комунальники для боротьби з карантинною рослиною, ми звернулися до начальника УЖКГ Віктора Самоляка, ось що ми почули.

"Цього року з міського бюджету було виділено 20 тисяч гривень на покіс трави. Управління ЖКГ уклало договори з 5-ма підприємствами "Житлосвіт-2012", "Житлосервіс-2012", ТОВ "ЯРК-Комфорт", ТОВ "Сервіспромексперт" та ДП "Господарник" для проведення відповідних робіт, на що кожному підприємству виділили по 4 тисячі гривень. Косити почали ще в травні місяці, за цей період викосили 5,8 Га міської території. Окрім того, комунальні підприємства скошують траву, в тому числі й амброзію, за власні кошти на закріплених за ними прибудинкових територіях. В цьому році ми також придбали 5 одиниць техніки для скошування, яку передали "Житлосвіт-2012" та "Житлосервіс-2012". В той же час, ми надіслали листи усім підприємствам, установам, організація та закладам, які повинні забезпечити знищення карантинної рослини на прилеглих територіях".

Але як ми бачимо, попри заходи, що проводяться у місті, проблема з амброзією не втрачає актуальності. Нагадаємо, що Закон України зобов’язує утримувати земельні ділянки та території в належному санітарному стані не тільки органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємства, але й усіх громадян в тому числі й мешканців приватного сектора. Мабуть, якби усі з відповідальністю ставилися до своїх обов’язків, "зеленого" ворога можна було б здолати.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top