П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Завітайте до міського краєзнавчого музею – отримайте естетичну насолоду!

Завітайте до міського краєзнавчого музею – отримайте естетичну насолоду!
Літо — чудова пора не лише для відпочинку, а і для пізнання нового. Відвідавши міський краєзнавчий музей, ви зможете не лише суттєво поповнити свої знання з історії краю, а й отримати неабияку естетичну насолоду.
^ Реклама ^

Триває виставка "Місто нашої пам’яті", її експозиції нікого не залишають байдужими, адже для багатьох огляд світлин Новогеоргіївська – це повернення в дитинство, юність. У далеке минуле перенесе і виставка "Рушники, рушники – то матусі моєї роки". Старовинні рушники, сорочка, підзори на ліжка принесла до музею світловодчанка Лариса Скальська. А вигаптували і вишили ті диво речі її прабабуся Варвара Кубраченко, Олександра Кисленко та її мати Оксана Конько. Вже відійшли у Вічність вмілі майстрині, а пам'ять про них – у дивовижних витворах їхніх рук. На жаль, про життєвий шлях В. Кубраченко та О. Конько сьогодні вже мало відомо, а от про Олександру Кисленко знаємо, що вона, як і її мати, родом з Новогеоргіївська, за фахом жінка була фельдшером, тривалий час працювала в райлікарні та міській поліклініці медсестрою. Порядна, доброзичлива і безкорислива – такою її запам’ятали друзі і знайомі.

Техніка робіт майстринь просто-таки вражає, мініатюрний хрестик ледве можна розгледіти …

А сама Лариса Скальська представила на виставку "Світло Христової віри" чудові ікони, виготовлені в техніці бісероплетіння. Жінка лише кілька років захоплюється цим видом декоративно-ужиткового мистецтва, але досягла значних успіхів: її ікони яскраві, довершені, оформлені з естетичним смаком.

До уваги дітей – роботи в техніці квілінгу, виготовлені вихованцями ЦВПВ, ляльки мотанки місцевих майстринь Антоніни Зуєвської та Наталії Дзюник, і ще багато-багато цікавого. Тож запрошуємо до музею. Завітайте – не пошкодуєте! Телефонуйте 2-95-19.

Тетяна Ткачук,
працівник міського краєзнавчого музею.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top