П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Освіта

Як вступити до ВУЗу і уникнути ЗНО — рецепт від Ігоря Петрова Новина з фото

Як вступити до ВУЗу і уникнути ЗНО — рецепт від Ігоря Петрова

У 2015 році для вступу до ВУЗу абітурієнти мають пройти зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), причому дійсними вважаються лише сертифікати 2015 року. Тому питання ЗНО знову стає стресом для сімей, де є випускники. А чи можна отримати вищу освіту без цих хвилювань? Про це я попросив розповісти в.о. директора Світловодського політехнічного коледжу Кіровоградського національного технічного університету Ігоря Петрова.
^ Реклама ^

— Ігоре Володимировичу! Невже реально можна зберегти нервові клітини дітям і батькам та не проходити тестування?

— Так, згідно нового Закону "Про вищу освіту" це цілком реально. Втім, потурбуватись про це потрібно ще коли дитина навчається у 9-му класі. Адже коледжі приймають студентів на перший курс після 9-го класу, як і раніше, без ЗНО.

— А які ще переваги мають студенти коледжу?

— По-перше, з цього року навіть в умовах нинішньої економічної кризи всі студенти нашого коледжу навчаються безкоштовно та ще й отримують стипендію 500-1000 грн., звичайно, ті, хто належно вчиться.

По-друге, по закінченню коледжу випускник має право без ЗНО вступити до університету чи інституту відразу на 3-й курс та отримати ступінь бакалавра, а згодом і магістра. І ми, як структурний підрозділ Кіровоградського національного технічного університету, маємо гарантії від КНТУ про зарахування всіх бажаючих випускників за результатами конкурсного відбору на 3-й курс за спорідненими спеціальностями. До речі, у 2014 році 65% випускників нашого коледжу скористались такою нагодою. А зважаючи на те, що рівень наших викладачів дуже високий і наші студенти отримують хороші знання, то багато ВУЗів беруть наших випускників з великим задоволенням.

По-третє, по закінченню коледжу студенту присвоюється ступінь молодшого спеціаліста, а це вже перший рівень вищої освіти. До того, в процесі навчання разом вищою освітою студенти отримують і робітничу професію. Є навіть можливість одночасно отримати дипломи по двом спеціальностям. Наприклад, програміста і економіста.

— А кого ви готуєте?

— Світловодській політехнічний коледж готує молодших спеціалістів по шести спеціальностям: "Розробка програмного забезпечення", "Конструювання, виробництво та технічне обслуговування радіотехнічних пристроїв", "Виробництво, обслуговування та ремонт електронної побутової апаратури", "Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях", "Економіка підприємства", "Бухгалтерський облік", "Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд".

Також на базі коледжу працюють курси, на яких можна отримати фахову підготовку з бухгалтерського обліку, сучасних технології обліку та фінансової звітності, по основам підприємницької діяльності, з інформаційних систем обліку та з інформаційно-комунікаційних технологій.

— Що ж потрібно для вступу, крім бажання?

— Вступники подають заяву про участь у конкурсному відборі; документ, що посвідчує особу; 6фотокарток та документ про закінчення 9-ти класів. Заяви приймаються з 10 по 24 липня, а вступні екзамени з 25 липня по 01 серпня.

Для всіх бажаючих при коледжі працюють одно-, трьох - і шестимісячні підготовчі курси.

— Дякую, Ігоре Володимировичу. Сподіваюсь, що Ваша інформація стане в нагоді багатьом молодим світловодцям.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top