Неділя, 05 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Матеріальне становище світловодських "бюджетників" покращилося на 6 мільйонів, а Зінаїда Климчук отримала 3 тисячі гривень на операцію Новина з фото

Матеріальне становище світловодських "бюджетників" покращилося на 6 мільйонів, а Зінаїда Климчук отримала 3 тисячі гривень на операціюЯк ми вже повідомляли, у бюджетній сфері Світловодська склалася ахова ситуація — освітянам, медиками, іншим бюджетникам катастрофічно забракло грошей на зарплату до кінця поточного року.
Наскільки забракло, що пару тижнів тому начальник управління освіти Геннадій Френкель у відчаї звернувся листом на адресу виконкому, у якому, через те, що освітянам немає чим платити зарплату, він запропонував з 4 листопада до 31 грудня розпустити їх по домах і повернути на роботу на другий день 2014 року.
^ Реклама ^

Виконком з такою пропозицією категорично не погодився, зате почав наполегливіше доносити до обласних властей бюджетний "стогін" у намаганні якнайшвидшого виділення додаткових дотацій. І вже на п’ятницю 1 листопада надійшли до міста деякі гроші із затребуваних майже 10 мільйонів гривень.

Саме їх, а точніше — 6 мільйонів 70,4 тисячі гривень, і "засвоювала" 5 листопада позачергова 47-ма сесія міськради, на порядок денний якої було винесене одне єдине питання: "Про внесення змін до міського бюджету на 2013 рік".

Але головуючий, голова міста Юрій Котенко повідомив присутніх про те, що секретар міської ради Зінаїда Климчук потребує наразі термінової операції за межами області. Операція дорога, тому мер запропонував внести до порядку денного питання про виділення коштів із міського бюджету на порятунок спікера. Всі погодились.

…Виступаючи з першого питання начальник фінансового управління Наталя Яременко зазначила, що питання бюджетних змін обговорювалось і з Котенком, і з його першим заступником Юрієм Лукинським. А також воно вивчалося на засіданні депутатської планово-бюджетної комісії, члени якої внесли невеличке, але суттєве доповнення, адресоване особисто Френкелю.

Матеріальне становище світловодських "бюджетників" покращилося на 6 мільйонів, а Зінаїда Климчук отримала 3 тисячі гривень на операцію
Фінансові нюанси від головної фінансистки Яременко

У ньому члени даної комісії закликають головного освітянина до більш жорсткої економії бюджетних коштів, вказують на не проведення належної роботи з оптимізації галузевої мережі і пропонують до чергової сесії підготувати план заходів щодо виправлення ситуації. На що останній, скориставшись правом репліки, заявив, що такі серйозні звинувачення не мають під собою аргументованих підстав, адже не можна кваліфікувати роботу керівника бюджетної установи керуючись передусім незабезпеченістю грошей на зарплату. А щодо плану заходів, то вони надаються управлінням кожного першого числа кожного місяця. І там видно, що економія є, підсумував Френкель…

Матеріальне становище світловодських "бюджетників" покращилося на 6 мільйонів, а Зінаїда Климчук отримала 3 тисячі гривень на операцію
Головний освітянин Френкель відкидає звинувачення на свою адресу

Йому заперечила голова цієї самої планово-бюджетної комісії Любов Чекаленко (фракція Партії регіонів). Раціональне використання бюджетних грошей, сказала вона, — сувора необхідність, продиктована як традиційними нюансами закінчення бюджетного року, так і з скрутною ситуацією в країні. Тому питання економії бюджетних коштів вона вважає далеко не новим.

На прикладі 13 року депутатка нагадала, що власних надходжень до бюджету Світловодськ збирає 38 мільйонів гривень. А лише фінансові потреби освітян потягли на 37 мільйонів. Більш того, із дотацій держбюджету на вирівнювання бюджету міського, яке отримало місто у поточному році, 45% йде знов таки на задоволення потреб освітян. Безумовно, підкреслила Чекаленко, вона категорично проти закриття — в ім’я економії — шкіл і дитячих садочків. Але ж у управління освіти є ціла мережа позашкільних закладів. Тож може наприкінці року та з огляду на економію треба трішки менше танцювати та співати, ненав’язливо підказала Чекаленко Френкелю…

Матеріальне становище світловодських "бюджетників" покращилося на 6 мільйонів, а Зінаїда Климчук отримала 3 тисячі гривень на операцію
Чекаленко про танці і співи наприкінці року

Врешті необхідні зміни було затверджено — трішки більше шести мільйонів у бюджетників вже є. А за решту — трішки більше трьох мільйонів — влада ще поклопоче перед областю.

А згідно питання "по Климчук" — сесія одностайно підтримала виділення із міського бюджету своєму спікеру три тисячі гривень на операцію.

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top