П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Долаючи пустелю Новина з фото

Долаючи пустелю40 років, сказано у Біблії, єврейський пророк Мойсей водив свій народ пустелею, виводячи його з єгипетського полону. Хоча подолати задану відстань можна було б за якихось пару місяців. Та в цьому є мудрість не можна привести до землі Обітної вчорашніх рабів. І треба було дочекатися доти, поки у пустелі не сконає останній раб, який би скиглив, що "в тюрмі сьогодні макарони", і народилось нове покоління, яке, хоч і поневірялось в умовах пустелі, але було таким, що не знало рабства…
Схоже, і наші сучасники за понад 20 років Незалежності і якої-не-якої демократії перестали відчувати себе гвинтиками на услужінні у держави, покірно прогинаючи спини для чергових експериментів над собою. А от чиновники цієї самої держави, схоже, так і залишились у тоталітарному совєтському минулому, думаючи, що все, що вони чинять "піпл зхаває". Що ми і можемо спостерігати по резонансу, який викликала у суспільстві публікація у міськрадівській газеті "Світловодськ вечірній" про те, що невдовзі тарифи на квартплату мають значно зрости.
^ Реклама ^

Так на 43-й сесії міськради спроба розібратися з цим з боку громади потерпіла фіаско (чит. "XLIII сесія. Спокійний початок, бурхлива середина і напівпорожній кінець")… Як і пообіцяла голова Громадської ради при міськвиконкомі Надія Мальцева, якій так і не було надано слова, наступного після сесії дня у "депутатській кімнаті" "білого дому" було скликано екстрене засідання цієї організації аби сама громада дала свою оцінку того, що відбувається…

На означену годину кімната була заповнена ущент. Влада проігнорувати таке зібрання не могла аж ніяк були присутні: перший заступник міського голови Юрій Лукинський, секретарка міськради Зінаїда Климчук та заступник голови з питань ЖКГ Олександр Сич. От і добре, розпочала Мальцева у нас буде можливість дізнатися, що ж насправді спонукало владу видати отой свій перл про так зване коригування тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. А міський депутат Володимир Помазан, присутній на засіданні, від іменні своїх сумлінних колег висловив жаль, що на сесії Мальцевій так і не було надано слова. Після чого присутні не без інтересу заслухали промову першого (після мера) міського очільника Лукинського.

Долаючи пустелю
Мальцева відкриває засідання

На початку він пояснив, чому п’ять міських ЖЕКів, що підлягають ліквідації, бо їм на зміну йдуть два комунальні підприємства "Житлосервіс" та "Житлосвіт", виявились у числі ініціаторів згаданого коригування… Процедура ліквідації, пояснив він, — справа не одного дня і тривати вона може і півроку, і рік. На що діяльна член ГР Людмила Павловська напряму запитала у віце-мера, чи він має особисту причетність до появи цієї публікації. Ні, відповів він, вперше він її побачив, коли газета вже вийшла друком. (Це саме повідомила і Климчук). Особисто ж він вважає запропоновані тарифи зависокими для городян і переконаний, що такої ж думки дотримується і мер. Після чого поквапився звільнити трибуну для, здається, вже звиклого віддуватися за всіх, головного міського комунальника Сича…

Долаючи пустелю
Павловська шукала витоки газетної тарифної публікації

Долаючи пустелю
Лукинський запевнив, що немає до публікації жодного стосунку

Власне кажучи, він нічого нового не сказав лише повторив сказане ним і міськдепом-комунальником Євгеном Кармалітою (чит. "XLIII сесія. Спокійний початок, бурхлива середина і напівпорожній кінець"). На що член ГР Вадим Степанець запитав у доповідача, чи була десь оприлюднена інформація про ліквідацію п’яти ЖЕКів. Ні, відповів Сич. Тоді це злочин, резюмував Степанець. Якщо ви так вважаєте, парував Сич, це можна з’ясувати у судовій інстанції.
"Звичайно, там ми й розберемося", — сказав Степанець.
Після чого він вдався до алегорії про автомобіль, який він купив за 20 тисяч.
"Але подорожчав бензин і я вирішив його продати за… 50 тисяч. Скажіть, ви купите у мене таке авто за 50 тисяч? Тож, чому ви пропонуєте збільшити тарифи за свої далеко не якісні послуги?", — запитав Степанець…

Долаючи пустелю
Степанець пропонує купити в нього авто

Тему злочину розширила згадувана вище Павловська. Адже не можна, щоб депутати Євген Кармаліта та Микита Письменний одночасно очолювали свої ЖЕКи (№№ 2 і 5 відповідно) і новоутворені КП ("Житлосервіс" та "Житлосвіт" відповідно). А ще вона повідомила, що вони наразі збирають борги своїх ЖЕКів на банківські реквізити своїх нових КП. Окрім цього "банківського" розслідування, вона з’ясувала, звідки "ростуть ноги" цієї резонансної публікації у СВ. І знов найбільш причетними до її появи виявився тандем Кармаліта-Письменний та спеціаліст управління економіки Віталій Письменний. Останній, за словами Павловської, і підготував цю "порнографію" до друку і передав її редакторові СВ. Відтак, все це вона назвала комунальною аферою, яка спровокувала громадянський конфлікт у місті. А раз так громадяни мають повне право звертатися до прокуратури й суду з вимогою відшкодування їм моральних збитків.

…Говорили не довго, але бурхливо. Врешті було проголосована така ухвала:

1. Поставити до відома міського голову Котенка Ю.М., про те що:
1.1. Розміщений у газеті міської ради "Світловодськ вечірній" матеріал "Інформація про зміну (коригування) тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій" є анонімним, не узгоджений з керівництвом міськвиконкому і тому не являється офіційним документом.
1.2. Міська територіальна громада категорично заперечує проти незаконного коригування тарифів ЖЕКам, що знаходяться у стані ліквідації.
1.3. Свої передвиборчі обіцянки потрібно виконувати, і що "страусина політика" нікому не робить честі.

2. Рекомендувати міському голові Котенку Ю. М:
2.1. Витребувати у своїх підлеглих посадовців кошториси утримання КП "Житлосервіс2012" та КП "Житлосвіт2012" з економічними розрахунками результативності реформування 5 ЖЕКів у 2 КП з визначення %% накладних витрат.
2.2. Дати доручення керівникам 2-х діючих комунальних підприємств підготувати нові розрахунки, так як нові тарифи повинні бути без 20% ПДВ.
2.3. Розірвати контракти і Письменним М.П. та Кармалітою Є.М., як з такими, що скомпрометували себе, перевищили свої повноваження,
2.4. Провести службове розслідування щодо обставин появи у газеті міської ради "Світловодськ вечірній" анонімного матеріалу "Інформація про зміну (коригування) тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій".
2.5. Провести службове розслідування щодо дій працівника міськвиконкому Письменного В.А., які на думку громади підпадають під корупційні.
2.6. У випадку справжніх намірів влади підвищити тарифи на житло з цього питання провести Громадські слухання.

3. Звернутися до Світловодського міжрайпрокурора з проханням провести перевірку:
а) порушення процедури банкрутства ЖЕКів;
б) законності дій міської влади щодо коригування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій ЖЕКам, які знаходяться у стані ліквідації.

4. Громадській раді підготувати відкрите звернення до міського голови Котенка Ю.М. з приводу намірів підвищити тарифи на житло та попросити редакторів ЗМІ його оприлюднити.


Світловодському міському голові Котенко Ю.М.
Начальнику Управління житлово-комунального господарства Самоляк В.А.


ПРОТЕСТ

Згідно з інформацією від ЖЕКів, у місті із липня 2013 року передбачається підвищення тарифів на обслуговування житлових будинків більш, ніж на 50%. ОГО "Громадська рада м. Світловодськ" неодноразово привертала Вашу увагу про недопущення підвищення тарифів на обслуговування житлових будинків як необґрунтоване та таке, що не відповідає якості переліку робіт. Будь-яке підвищення тарифів, яке не пройшло громадської експертизи та не було розглянуто на громадських слуханнях, вважається як зневага до громади, діє всупереч інтересам мешканців міста, веде до подальшого зубожіння пенсіонерів та інших верств населення з низькими доходами. Такі дії влади ведуть до соціальної напруги у місті, викликають зневагу до влади і призведуть до соціального вибуху. Не можна так знущатися над населенням!

Замість реформування структури ЖКГ, вдосконалення системи обслуговування житлового фонду, роботи обслуговуючих організацій Ви йдете шляхом задоволення все більше зростаючих фінансових апетитів керівників ЖЕКів. Якщо Ви плануєте через 3 місяці замінити ЖЕКи іншими організаціями, то чому саме зараз Ви йдете на так зване "коригування" тарифів? Чому Ви знову обдурюєте людей за їхній же рахунок? Ви вирішуєте не тільки "закрити" фінансові борги ЖЕКів, але й дати змогу новим організаціям під керівництвом тих же Кармаліти та Письменного мати підвищені тарифи, щоб вони могли й надалі, нічого не роблячи, жити розкішно за кошт населення.

Ми враховуємо на те, що згідно неодноразових заяв прем’єр-міністра України М.Азарова щодо не підвищення комунальних платежів для населення, місцева влада не буде розглядати пропозиції по підвищенню тарифів.

ОГО "Громадська рада м. Світловодськ" заявляє протест и вимагає:

1. Не допустити підвищення тарифів на обслуговування житлових будинків;

2. Провести заплановане реформування ЖКГ міста, для чого провести низку заходів:
- оприлюднити документи по реформуванню ЖКГ для ознайомлення громади;
- провести обговорення та аналіз пропозицій населення по цій темі;
- провести Громадські слухання по реформуванню ЖКГ;
- остаточне рішення по проектам реформування ЖКГ прийняти на сесії міської ради;

3. Розраховані та запропоновані тарифи щодо обслуговування житлово-комунального господарства задля діяльності нових структур повинні пройти громадську експертизу і тільки після цього можуть бути рекомендовані для затвердження.

Голова ОГО "Громадська рада м. Світловодськ" В.С.Павлов,
ГО "Громадський захист Світловодська" О.Любарський,
депутат Світловодської міськради Т.Гончаренко,
депутат Світловодської міськради Л.Безрукава,
1-й секретар МК КПУ А.Медоренко,
член президії ОГО "Громадська рада м. Світловодськ", підприємець В.Терещенко

(всього 13 підписів)

Долаючи пустелюДолаючи пустелю

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top