Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

З приводу статті депутата В.Козярчука "Сесія, яка відбулася", і не тільки

Любов Чекаленко. Фото: В.АсауленкоЛюбов Чекаленко. Фото: В.АсауленкоПрочитавши статтю пана Козярчука, яку він розмістив у міських газетах, на язиці так і вертиться одна відома народна поговірка. Та все ж — утримаюсь...
Шановний Валентине Валентиновичу, не кидайтеся високомовними фразами про те, що "регіонали", комуністи та "литвинівці" своєю відсутністю на останній сесії міської ради ледь-ледь не зірвали прийняття архіважливих рішень, бо сесія ця, якщо вірити Вашим словам, носила важливий характер у сфері життєдіяльності міста й громади. Запевняю читачів — не носила!
^ Реклама ^

Якщо, звісно, не вважати питання життєдіяльності міста звичайну роздачу землі. А тим більше — рік щойно розпочався і бюджет міста затверджено. А сесію, про яку Ви говорите, ми просили перенести всього на один день для того, щоб у спокійній обстановці обговорити те, що робиться сьогодні із нашими ЖЕКами і щоб не було того спектаклю, який влаштував міський голова разом з істеричними особами, волаючими, що буцімто ми купили депутатські мандати… Можливо, хтось і купив, але запевняю — не ті депутати, що зібрались того сесійного дня у депутатській кімнаті адмінбудинку.

А тепер, шановний Валентине Валентиновичу, йдучи далі по тексту Вашого допису, нагадаю, як Ви разом із БЮТовцями неодноразово зривали сесії у міському Палаці культури та на ГЕСі. А то виходить, як у приказці: "когось бачу попід лісом, а себе не бачу попід носом". Тоді, нагадаю (2007-9 роки), "регіонали", комуністи і "литвинівці" не складали більшості нашої міської ради. І це не єдиний "провал" у Вашій пам’яті…

Я навмисне підняла протоколи сесійних рішень, які, якщо Вам вірити, завдали великої шкоди життєдіяльності міста. Але, які, в той же час, були Вами проголосовані позитивно. Отже: передача (не продаж) 22-кілометрового колектору з балансу КП СМВК на баланс управління економіки міста при міськвиконкомі — Ви голосуєте "за"; продаж руїн на території ЦРЛ, що залишились від колишнього ЛОР-відділення — Ви знов голосуєте "за" і так далі і тому подібне. Припускаю, що тут у Вас не було нічого особистого і Вами рухало виключно вболівання за рідне місто. Але відносно земельних питань, то тут цим вболіванням, вибачте, й не пахне… Ви тільки у березні 2011 року отримали землю під свої торговельні павільйони, де їм зовсім не місце: рішення сесії №149 — біля універмагу "Центральний"; №150 — по вул. Леніна біля житлового будинку №77; №151 — аналогічно; №152 — біля Обеліску Слави. А на сесію, про яку Ви так заповзято розповіли, було підготовлено проект (щоправда, не Вами) про викуп у Ваших сусідів на вулицях Набережній та Тясминській по 52 кв. м землі. Це що — також архіважливі питання життєдіяльності міста? Тому у мене до Вас велике прохання, вирішити це питання по-людськи, по-сусідськи — Ви ж таки заможна і добра людина та ще й — депутат. Тим більше, що обласна прокуратура (№05/3-2649-11, від 26.07.11 р.) констатує, що порушень будівельних норм щодо автомобільного проїзду на цих вулицях немає.

А тепер — запитання спеціально для невгамовних "реформаторів" ЖЕКів: яким чином я і мої колеги заважаємо вам реалізовувати авантюру під назвою "Реформування ЖКГ"? Тим, що з нашого боку не чути бурхливих овацій? І не почуєте! Бо, як можна схвалювати ваше варварство (і це ще м’яко сказано) по відношенню, наприклад, до ЖЕКа №5, звідки — без опису, без акту передачі — вже вивезено хтозна куди мішки з документацією та комп’ютери. Я не виключаю, що все це робиться з метою знищення особових карток мешканців по сплаті за комунальні послуги, щоб потім, "навісивши" на них комунальні борги, відбирати їхні квартири — така практика настільки сподобалась світловодській делегації на чолі з міським головою у Славутичі, що наші "реформатори" не оминули похвалитися цим в одній із статей у "Світловодську вечірньому". А між тим і досі не визначено межі прибудинкових територій по кожному будинку, як того вимагає пункт №6 резолюції Громадських слухань, що відбулися 8 листопада 2011 року. Та хіба тільки це?..

Безумовно, я не такий великий фахівець з комунальних питань, як Дем’янюк В.М. та Мальцева Н.О., але той план реформування ЖЕКів та його економічне обґрунтування, який я отримала на свою вимогу через 2,5 місяці з часу початку руйнації ЖЕКів, інакше як "бредом сивой кобилы" і не назвеш.

А сьогодні цю маячню "реформатори" хочуть винести на розгляд сесії з однією метою — прикритись рішенням депутатів. Ані-ні, заварили кашу — розхльобуйте! Або нехай цим питанням займеться нарешті прокуратура.

А останнє, панове-"реформатори", не посилайтесь на двох Сергіїв (Яременка і Ларіна), які начебто підтримують ваші так звані реформи в місті. І на президента Віктора Януковича, також, не посилайтесь. Бо він-то якраз і закликає реформувати ЖКГ з розумом, не поспішаючи і, цитую Гаранта:
"Про всякі зміни люди мають знати за рік-два".
Ось саме за це я "за" обома руками. І ще — за атмосферу чесності і порядності у нашому депутатському корпусі.

Любов Чекаленко,
депутат Світловодської міської ради

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top