П’ятниця, 19 квітня 2024
Светловодск Актуально

Мешканцям верхніх поверхів пропонують не комизитися, а усім без виключення світловодцям – оплачувати послуги

Не дивлячись на те, що навіть не в усіх обласних центрах України (Житомирі, Івано-Франківську, а також у м. Борисполь Київської області) включено опалення, у помешканнях світловодців не холодно. Хоча й з невеликим запізненням, але тепло у нас з’явилося у одних з перших в Україні. Та є два «але»...


Перше. Щойно включили опалення, невеликі збої з подачею тепла були, але причини намагалися вчасно усувати. Проте одна неочікувана проблема не дає ліквідовувати неполадки оперативно: люди, які мешкають на верхніх поверхах приватизованих квартир, вважають, що вони мають повне право у свої квартири нікого не пускати. На їхню думку, працівники ЖЕКу, які хочуть спустити повітря на стояках, повинні це робити через підвал.

«Хочу пояснити, – сказав заступник міського голови Роман Петров, – у будинках із нижньою розводкою повітря можна спустити лише через крани, які розташовані на верхніх поверхах будинків. Так вони (будинки) спроектовані. І робити це через підвал можна лише у крайніх випадках, але це повного спуску повітря не гарантує».

Друге. Зараз найбільша проблема надавачів послуг – проплати. Сьогодні прийнято надзвичайно жорсткі умови щодо розрахунків за енергоносії, і щоб у всіх нас не було проблем ні з подачею тепла, ні з подачею води, за надані послуги треба дисципліновано сплачувати.

«На жаль, на сьогоднішній день мешканці Світловодська за надані послуги розраховуються не вчасно та не у повному обсязі, – говорить Роман В’ячеславович. – Борг за тепло складає 1,8 млн. грн., за утримання будинків та прибудинкових територій – 1,5 млн. грн., воду – 0,5 млн. грн. При таких боргах вимагати від постачальних організацій якісних (своєчасних та безперебійних) послуг просто неможливо. Усі вже знають: наприклад, тепломережі, щоб отримати газ, треба його вартість попередньо оплатити».

Є припущення, що і на рівні міста, і на рівні держави стануться зміни, які дозволять більш радикально діяти стосовно боржників.

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top