П’ятниця, 19 квітня 2024
Светловодск Тарифы

З 1-го серпня проїзд подорожчає

Таке рішення було прийнято на засіданні виконкому 24 липня.
Сьогодні маршрутні перевезення по місту здійснюють три автотранспортні підприємства: ВАТ «Світловодське АТП-13507» (№№ 4, 5, 12, 15, 23, 24, 26) – 39 транспортних одиниць, ПМП «Фаетон» (№№ 7, 9, 17) – 17 одиниць транспорту та ТОВ «Світ-Автолегіон» (№№ 2, 2-а, 11, 14, 16) – 30 одиниць. Загалом по місту перевезення пасажирів здійснюють 8 % – автобуси підвищеної місткості, 27 % – середньої та 65% – мікроавтобуси.



Враховуючи підвищення цін на паливно-мастильні матеріали, комплектуючі, обслуговування і ремонт автомобілів, та з огляду на тарифи інших міст Кіровоградщини, виконком міської ради врахував пропозиції перевізників та розрахунки управління економіки, ресурсів та розвитку міста і встановив, що по місту вартість проїзду складатиме 1 гривню 50 копійок, до селища Власівки – 2 гривні рівно.

Окремим пунктом рішення зазначено, що школярі 1-4 класів матимуть право на пільговий проїзд, вартість якого складатиме 75 копійок по місту та 1 грн. до Власівки.

Ще одне нововведення – перевізників зобов’язали розробити розклад руху в період з 22.00 до 24.00 вечора та з 4.00 до 6.00 ранку. Щоправда, вартість проїзду в цей час становитиме подвійний тариф, порівняно з денним. Це повинно зняти напругу із питання пересування містом пізнього вечора та ранішньої пори, але, сподіваюся, що дотримання графіків руху будуть жорсткими і в період між 20.00 та 22.00 маршрутні таксі не зникатимуть з вулиць Світловодська, щоб потім відпрацювати за більш вигідним, подвійним тарифом.

До речі, члени виконкому погодилися із думкою першого заступника міського голови Ю.Лукинського, що до порушників розкладу руху та умов перевезення будуть застосовуватися штрафні санкції, а за систематичні порушення підприємство-винуватця зніматимуть з маршруту.

Микола ШВЕРНЕНКО

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top