Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Кримінал

Подолання корупції в суспільстві залежить від кожного з нас

Подолання корупції в суспільстві залежить від кожного з нас1 січня 2010 року набрав чинності Закон України від 14 квітня 2009 року № 1249-VІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення структури та функціонування податкової міліції та соціального захисту її працівників», яким в структурі ДПА України створено Управління внутрішньої безпеки замість ліквідованого Управління по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби. До складу Управління внутрішньої безпеки ДПА України входять обласні відділи внутрішньої безпеки.
Відділ внутрішньої безпеки при ДПА у Кіровоградській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України укомплектований досвідченими та висококваліфікованими співробітниками з числа осіб з юридичною або економічною освітою, з освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче «спеціаліст» та досвідом оперативно-розшукової або слідчої роботи не менше 3 років.
^ Реклама ^

Основна увага підрозділу приділяється організації та проведенню, профілактичної роботи серед працівників органів державної податкової служби з метою попередження вчинення ними злочинів у сфері службової діяльності, корупційних діянь та інших правопорушень, пов'язаних з корупцією, а також порушень вимог чинного законодавства України.

Так, упродовж І півріччя 2010 року підрозділами внутрішньої безпеки при ДПА у Кіровоградській області було проведено 282 профілактичні заходи, спрямовані на попередження корупційних та інших правопорушень, пов'язаних з корупцією. Незважаючи на вжиті профілактичні заходи з попередження корупційних діянь, мають місце факти вчинення адміністративних правопорушень та кримінально караних діянь з боку податківців. Виявлено 6 злочинів у сфері службової діяльності, один з яких – по факту хабарництва. За порушення вимог Закону України «Про боротьбу з корупцією» відносно податківців складено 7 адміністративних протоколів.

За результатами проведених службових розслідувань і перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 21 співробітника, з яких 4 звільнено з органів податкової служби.

Одним з основних пріоритетних напрямків у подоланні суспільно небезпечного явища такого як корупція є робота з громадськістю. Пересічні громадяни, підприємці та представники громадських об'єднань мають усвідомлювати, що запобігти та протидіяти корупції можна тільки спільними зусиллями.

Подолання корупції в суспільстві залежить насамперед від усіх нас, тому про всі відомі випадки хабарництва та інші корупційні діяння серед податківців, просимо повідомляти у відділ внутрішньої безпеки при ДПА у Кіровоградській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України по «телефону довіри» 0522-36-69-43, конфіденційність гарантована. Адреса: 25006, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 55.

ВВБ при ДПА у Кіровоградській області УВБ ДПА України.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top