Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Хто нас курує

Чимало українських політиків, а особливо нині – на тлі виборчих перегонів, що набирають наразі обертів, дорікають на помилковість повного переходу на пропорційну систему, мовляв, немає конкретної особи-нардепа, відповідального за той чи інший виборчий округ. Тому партії та блоки – основні „гравці” парламентських виборів, аби надолужити „огріхи” пропорційності, „закріпили” конкретного нардепа за конкретним округом, містом чи областю...
^ Реклама ^


Наша газета спробувала з’ясувати, хто особисто, як представник виборчого процесу, є відповідальним перед своєю партією чи блоком партій за те, що робиться у Світловодську... Володимир Яворівський, незабутній наш Олександрович – перший нардеп з моменту поновлення Української державності, тобто, з 1991-го і по 1998 роки. Наразі його все частіше можна спостерігати на наших теренах. І все тому, повідомив він нам особисто, що Блок Юлії Тимошенко, у виборчому списку якого він знаходиться під прохідним 22-м номером, уповноважив його курувати наш сотий виборчий округ. Точніше, зазначив Яворівський, не БЮТ уповноважив його – він визвався представляти головний провід БЮТу у нас. Набагато легше і простіше, говорить він, було б йому репрезентувати Блок у Яворівському виборчому окрузі, що на Львівщині, де Олександрович був нардепом-мажоритарником від 1998 року. Та Світловодськ для нього наче рідна хатинка, стежина від якої привела його на Печерські пагорби, де він став чи не найпомітнішим українським парламентарем.

А от ситуативні союзники БЮТ „Наша Україна-Народна Самооборона” постійних кураторів не мають. Нам так і пояснили у міському виборчому штабі НУ-НС: „Ми працюємо в межах України і відповідаємо за всю Україну в цілому. У нас немає розподілу за містами та округами, ми не визначаємо крайніх за прорахунки – відповідаємо всі разом”.

Натомість у комуністів Симоненка такий „чєловєк” єсть – член фракції КПУ у Верховній Раді V скликання Євген Мармазов (у виборчому списку компартії № 14). Але, як пояснив нам головний комуніст Світловодська Володимир Дехтяренко, за Мармазовим закріплена вся Кіровоградська область, а не лише наш виборчий округ.

Від Партії регіонів за нашим сотим округом закріплено нардепа ВР V скликання від цієї партії Олександра Єдіна, для якого Кіровоградська область далеко не чужа – довгий він проживав в облцентрі. Щоправда, від старту виборчих перегонів-2007, Єдін у Світловодську ще не бував. Та, як запевнив керівник міського виборчого штабу ПР Микола Басов, № 120 виборчого списку „регіоналів” ще відвідає Світловодськ – і не раз.

Ян ДРОБОВИК

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top