Четвер, 09 травня 2024

^ Реклама ^
Партнерський матеріал

Грижа стравохідного отвору діафрагми: прояви та лікування Рекламний матеріал

Грижа стравохідного отвору діафрагми: прояви та лікування 
Діафрагма – це м’язова перегородка, яка відокремлює грудну та черевну порожнини. У ній є отвір, через який у нормі проходить стравохід. Однак у деяких людей виникає грижа стравохідного отвору діафрагми – патологія, коли частина шлунку може "вислизнути" та опинитися в грудній порожнині.

Причини та симптоми грижі стравохідного отвору 

 

Одна з основних причин грижі – це слабкість м’язів діафрагми. Така проблема може бути вродженою або виникнути внаслідок пошкодження м’язових волокон через травму, хвороби або з віком. Ще один фактор ризику – це збільшення тиску в черевній порожнині через надмірну вагу, вагітність, під час активних фізичних вправ, через хронічний кашель.

До основних проявів грижі стравохідного отвору діафрагми належать:

  • печія, нудота;
  • біль або відчуття важкості у грудях;
  • утруднене ковтання;
  • хронічний кашель або задишка.

Без належного та своєчасного лікування ця патологія може призвести до серйозних ускладнень: внутрішньої кровотечі, перфорації шлунка або стравоходу, розвитку пухлин.


Як відбувається лікування грижі

 

Єдиний ефективний метод лікування грижі стравохідного отвору діафрагми – це хірургічне втручання. Клініка Oxford Medical проводить такі операції лапароскопічним методом – замість розрізу лікарі роблять всього 4 отвори діаметром до 10 мм. Під час втручання хірург повертає зміщену частину шлунка в черевну порожнину і зміцнює ослаблені м’язи діафрагми навколо стравохідного отвору.


У своїй роботі спеціалісти використовують протокол Fact Track Surgery, направлений на швидке виправлення дефекту та реабілітацію. Госпіталізація триває всього 1-3 дні.


Після одужання пацієнтам важливо дотримуватися профілактичних заходів. Щоб уникнути рецидивів, потрібно підтримувати здорову вагу, уникати надмірних навантажень на черевну порожнину, відмовитись від паління та вживання алкоголю. Відповідальне ставлення до цих рекомендацій допоможе швидко відновити нормальне функціонування травної системи.


^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top