Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Не хворіти! Компенсація "лікарняних" під загрозою. Путівки на санаторне-курортне лікування дорожчають

18 червня 2010 року у депутатській кімнаті міської ради відбувся семінар страхового активу Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Зі Світловодська, Світловодського та Онуфріївського районів на семінарі були присутні понад 40 людей.
Про роль і місце Фонду в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування в Україні і невідкладні завдання поточного періоду доповів Олександр Діхтяр – директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду.
^ Реклама ^

Питання організації роботи щодо оздоровлення застрахованих осіб і членів їх сімей та використання коштів на ці цілі висвітлила Людмила Задорожна – головний спеціаліст відділу оздоровчих заходів.

Практичним досвідом матеріального забезпечення та надання соціальних послуг за рахунок коштів Фонду со-ціального страхування поділилася з присутніми Ганна Карауш – головний спеціаліст відділу соціальних виплат.

Підсумки виконання бюджету міжрайонної виконавчої дирекції у 2009 році та порядок нарахування і обліку коштів Фонду та дисципліну звітності підбила директор Світловодської міжрайонної виконавчої дирекції Олександра Салоїд.

Серед учасників семінару була заступник головного бухгалтера КП "Власівські мережі" Світлана Альберт. Ми звернулися до неї з проханням прокоментувати подію. Ось що вона розповіла: "Безумовно такі заходи потрібні нам – спеціалістам, які постійно співпрацюють з Фондом соцстраху. На семінарі ми отримали вичерпну інформацію про невідкладні завдання поточного періоду. Головний акцент, який зробили фахівці з обласного відділення, такий: слід економити кошти Фонду, яких не вистачає вже зараз. Рекомендується менше грошей використовувати на "лікарняні", тобто просто турбуватися про належні умови праці на підприємстві, щоб люди менше хворіли. Крім того, слід ретельно оформляти листки непрацездатності, бо через два виправлення "лікарняний" буде вважатися недійсним. Про це нас також попередили.

Цікавою, на мій погляд була інформація про об'єднання усіх фондів з наступного року на базі пенсійного, про цільовий внесок до одного фонду. Мені здається, що робота бухгалтерів полегшиться і, напевне, скоротяться витрати на адмінперсонал фондів.

Прикро, що путівок на санаторно-курортне лікування буде менше і вартість їх підвищується. Ми зрозуміли, що 10-20% залишається у минулому, з 7 червня щасливі власники путівок будуть сплачувати не менше 30% від загальної вартості.

Цілком можливо, що цього року через брак коштів Фонд не зможе забезпечити наших дітей новорічними подарунками. Неприємна новина, але пережити її можна. У місті чимало благодійників, які в змозі допомогти малозабезпеченим сім'ям, решта ж придбає подарунки своїм дітям сама.

Користуючись нагодою, хочу подякувати організаторам за змістовний семінар."

Тетяна ДРОЗДОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top