П’ятниця, 19 квітня 2024
Освіта Події

Становлення духовності

Становлення духовностіВасиль Сухомлинський писав: "Я вважаю дуже важливим уміння педагога тактовно, точно, ненастирливо нагадувати дитині про те, що належить їй зробити в житті, яка праця і який обов'язок, з'єднавшись в діяльності духу, створять її особистість, її ім'я громадянина, трудівника, мислителя, батька, людину".
Саме проблемі формування духовності учнів у навчально-виховному процесі на основі творчого впровадження педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського був приурочений міський семінар заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи на базі ЗШ №1. Школа є опорною з творчого впровадження спадщини видатного педагога-земляка. Неодноразово досвід роботи педколективу та її директора Дехтяренко Л.І. був представлений в межах міста, області та України.


Любов Іванівна є членом Асоціації керівників шкіл України. Всі напрацювання директора з управління школою, творчої реалізації педагогічних ідей Василя Олександровича в учительському та учнівському колективах висвітлені нею в книзі "Школа любові і добра".

Семінар пройшов у формі презентації всієї системи роботи директора, вчителів, учнів.

Увазі слухачів була представлена цікава і повчальна програма. Любов Іванівна ознайомила присутніх з Концепцією своєї школи – школи любові і добра, провела засідання педагогічної ради і презентувала систему роботи школи під назвою "День за днем з любов'ю до дітей".

Питання, що обговорювались на педраді, стосувались творчого використання спадщини В.Сухомлинського в колективі як в навчанні, вихованні, так і позакласній роботі для формування духовно багатого, компетентного випускника школи.

Нікого з учасників семінару не залишили байдужими традиції школи, починаючи з початку навчального року і до його закінчення. Серед них: посвячення в першокласники, школа родинного виховання, уроки духовності, театр ввічливості, виховні години і ще дуже багато інших цікавих напрацювань вчителів та учнів.

Про планування роботи школи на основі концепції школи любові і добра слухачів семінару повідомив О. Литвиненко, заступник директора школи з навчально-виховної роботи.

Знайомство з досвідом колег допоможе заступникам директорів шкіл міста творчо впроваджувати педагогічну спадщину видатного педагога при формуванні духовності учнів у подальшій діяльності.

Геннадій ФРЕНКЕЛЬ,
начальник управління освіти.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top