П’ятниця, 29 березня 2024
Економіка

Губернатор ознайомився з промисловим потенціалом міста

Губернатор ознайомився з промисловим потенціалом міста
24 грудня у Світловодську побував Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимир Мовчан. Метою чергового робочого візиту було ознайомлення з промисловим потенціалом міста.


Програма перебування розпочалась з відвідування новобудови по вул. Приморській, 38-а.

Згодом губернатор побував на світловодських підприємствах. На СП ТОВ "Світловодськпобут" Володимир Мовчан ознайомився зі станом справ у сфері комунальних послуг, зокрема, теплозабезпечення міста. Опалювальний сезон триває без особливих ускладнень, втім, світловодські теплопостачальники занепокоєні, адже заборгованість населення за спожиті послуги створює відповідну заборгованість підприємства перед газівниками. Сьогодні борг за газ становить майже 8 млн. гривень.

Губернатор ознайомився з промисловим потенціалом міста

Увагу обласного керівника було зосереджено і на інших проблемах. Складною залишається ситуація з кредитуванням. СП ТОВ "Світловодськпобут" має право співпрацювати виключно з "Ощадбанком", в якому наразі видачу кредитів припинено.

Побувавши на промислових підприємствах, голова ОДА особливо гостро відреагував на ситуацію, що склалась на ДП "Світловодський комбінат твердих сплавів та тугоплавких металів". Державне підприємство з унікальними технологіями виробництва знаходиться у критичному стані. Стосовно шляхів вирішення проблем підприємств Володимир Мовчан зазначив, що такі, а тим більш, державні – потрібно передавати в обласне підпорядкування, або ж у комунальну власність. Лише тоді можна розраховувати на їх відродження, – зазначив гість. Посадовець пообіцяв більш детально вивчити ситуацію та допомогти у вирішенні питання подальшої долі підприємства.

Губернатор ознайомився з промисловим потенціалом міста

Того дня губернатор також відвідав ТОВ "Сілікон", ВАТ "Чисті метали", ЗАТ "Спецзалізобетон", підприємства ЗАТ "Об‘єднання Дніпроенергобудпром", побував на ВАТ "Світловодський маслосиркомбінат", ПП "Спецзовнішкомплект" та ін.

Програма перебування голови Кіровоградської ОДА у Світловодську завершилась підведенням підсумків. Як учасник розширеного засідання Світловодського відділення УСППР Володимир Мовчан поділився враженнями від побаченого та почутого з присутніми на заході керівниками місцевих підприємств, державних установ, керівництвом міста. Голова ОДА взяв до відома інформацію представників світловодського директорату та місцевої влади щодо проблем, які заважають сьогодні підприємствам повноцінно працювати, а місту – розвиватись. Губернатор запевнив присутніх, що в силу своїх повноважень сприятиме вирішенню тих чи інших проблем. "Для того, щоб область розвивалась, повинен бути чіткий розподіл влади по галузям економіки, – переконаний посадовець, – відповідальність повинна нести конкретна людина". Під час засідання голова ОДА виклав своє бачення шляхів залучення інвестицій в область та до нашого міста, зокрема, було обговорено ряд питань щодо бюджету міста та області на 2010-й рік, а також ряд інших важливих тем економічного спрямування.

Марина ТКАЧЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top