Вівторок, 19 березня 2024
ТОП-новини Влада

Початок опалювального сезону переноситься Новина з фото

Початок опалювального сезону переноситься
Виконавча влада міста Світловодська готується до надзвичайної ситуації


Після ультиматуму керівництва СП ТОВ "Світловодськпобут", який воно розмістило у ЗМІ, міська влада почала бити на сполох і малювати картинки одна страшніше іншої. Передбачити непередбачуване і відзвітувати — головний меседж начальникам (директорам) установ, підприємств, організацій…

Нагадаємо, що різка заява "Світловодськпобуту" стосувалася тарифів на тепло — "якщо зараз виконком відмінить минулорічне рішення по тарифу, то підприємство очікує колапс", а ще мова йшла звісно, про номінацію на газ, яку неможливо отримати через борги населення, у значній мірі "надумані" борги.

З цього приводу у п’ятницю, 4 жовтня о 8:30 перший заступник міського голови Олена Балюк зібрала комісію з надзвичайних ситуацій, на яку без запрошення завітали і ми. Якщо коротко описати ситуацію, що склалася — опалювальний сезон розпочнеться невідомо коли, тому кожному підрозділу міського господарства, щоби пережити холоднечу, треба розробити відповідні заходи. Кожен з присутніх керівників комунальних установ, управлінь виконкому міської ради вислуховував вказівки головуючої, вносив пропозиції, робив припущення щодо розвитку подій.

Насамперед мова йшла про центральну районну лікарню. Головний лікар Юрій Котенко вважає, що затримка з ухваленням рішення міської ради з приводу перетворення ЦРЛ на некомерційний комунальний заклад, спроби загальмувати цей процес, позбавили лікарню фінансування з державного бюджету. Всі ці дії він назвав заходами, направленими на знищення ЦРЛ. Тож що він пропонує? Тяжко хворих людей направляти лікуватися до Олександрії — центру госпітального округу. Далі пригадав, як щороку на санпропускниках поїли чаєм і підгодовували осіб без постійного місця проживання. Треба і у цьому році вдатися до таких заходів…

Олена Балюк доручила лікарні і територіальному центру з надання соціальних послуг взяти під особливий контроль тяжко хворих людей похилого віку, щоб ніхто не замерз у своєму помешканні і вчасно отримував медичну допомогу.

Як один з варіантів виходу з критичної ситуації, перенести чи продовжити осінні канікули в школах запропонував Сергій Добролевський, але підкреслив, що це не є нормою. Що робити з дитячими садками, якщо вчасно не дадуть тепло закладам? Хтось запропонував заготовлювати дрова і встановлювати "буржуйки", хтось вважає, що можна збити дітей з кількох груп в одну і підігрівати приміщення електроприладами. Але це небезпечно, бо згорять електродроти, тоді не буде не тільки тепла, а й світла. Але найпростіший вихід — звернутися до батьків, щоб потримали дітей вдома, аж допоки не розпочнеться опалювальний сезон.

Головне, на чому наполягала Олена Балюк, усі доручення занести до протоколу, направити його в усі усюди і контролювати виконання. А керівники підприємств, установ, організацій повинні негайно розробити заходи, передбачити непередбачуване і відзвітувати.

То мова йде лише про перенесення дати початку опалювального сезону чи взагалі тепла не буде? Таке запитання поставила начальник відділу культури і туризму Надія Клокар.

"Початок опалювального сезону переноситься, можливо, на листопад", — відповіла Олена Балюк.


Далі усі присутні послухали доповідь начальника Світловодського МРВ УДСНС України у Кіровоградській області Олександра Сіденка "Про ситуацію, яка склалася на міському сміттєзвалищі та заходи щодо реагування". Коротко про суть справи — звалище горіло, рятувальники його кілька разів гасили, тепер воно димить, чим спричиняє велику шкоду навколишньому середовищу.

Про цю проблему — у наступному матеріалі.
Початок опалювального сезону переноситься
Початок опалювального сезону переноситься
Початок опалювального сезону переноситься
Початок опалювального сезону переноситься
Початок опалювального сезону переноситься
Початок опалювального сезону переноситься


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top