Вівторок, 19 березня 2024
ТОП-новини Відео Релігія

У Світловодську створюється нова церква Новина з фото Новина з відео

У Світловодську створюється нова церква
Стара будівля РАЦС, яка певний час стояла порожньою, бо саму установу перенесли поближче до кладовища, знову відкрила двері. Тут оселилася релігійна громада апостола Андрія Первозванного Української православної церкви Київського Патріархату.


27 грудня один з ініціаторів створення нової церкви Зенон Варивода запросив нас на зустріч з настоятелем нового храму, який обіцяв приїхати з обласного центру. Ім’я його ми так і не почули. Священик не зміг дістатися Світловодська через складні погодні умови. Натомість ми мали змогу поспілкуватися з його помічником, оглянути приміщення, ознайомитися з документами громади.

Отже, 5 липня 2018 року Кіровоградська ОДА зареєструвала статут релігійної громади і видала відповідне свідоцтво.

8 жовтня рішенням виконкому Світловодської міської ради за №603 було надано дозвіл на укладання договору оренди нежитлового приміщення за адресою: вул.Гагаріна, 19 загальною площею 384,6 кв.м, яке перебуває на балансі управління економіки, ресурсів та розвитку міста, з юридичною особою — релігійною організацією "Релігійна громада апостола Андрія Первозванного Української православної церкви Київського Патріархату м.Світловодськ" для проведення церковних богослужінь на термін до 01.09.2021 року з орендною платою 1 грн на рік.



16 жовтня міський голова Валентин Козярчук та голова зборів релігійної громади Володимир Залюбовський підписали договір оренди приміщення та акт прийому-передачі орендованого майна.

13 грудня за участю 42-х осіб відбулися збори релігійної громади, на яких обрали керівників: помічником священника — Зенона Вариводу, скарбником — Ніну Мозгову, головою ревізійної комісії — Ніну Титарь, членом ревкомісії — Ніну Козій.

Зенон Варивода розповів нам, що двері церкви відкриті щодня, о 9:00 розпочинається молитва за Україну, тож кожен охочій житель міста може приєднуватися. Показав нам скриньку, до якої збираються гроші на храм.

— Як тільки скринька наповниться, комісія її відкриє, порахує і разом зі священиком визначиться, на які потреби вони будуть витрачатися. Все буде прозоро. Церква ніколи не стане бізнес-проектом, — запевняє Зенон Дмитрович.


На наше запитання, хто з відомих людей міста входить до активу церковної громади, помічник священика назвав Віктора Ганюшкіна — колишнього головного архітектора міста, Любомира Лисого — відомого будівельника, Анатолія Войтенка та Володимира Іванця — громадських активістів і наголосив:

"Будівля потрапила у хороші руки!".


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top