Вівторок, 16 квітня 2024
Светловодск Актуально

Зміни у звітності до Фонду страхування від нещасних випадків

Шановні страхувальники! Звертаємо Вашу увагу на деякі зміни у заповненні розрахункової відомості про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду страхування від нещасних випадків на виробництві.
Так, відповідно до статті 1 Закону України «Про страхові тарифи на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» (далі – Закон) із змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення» страхові тарифи відповідно до класу професійного ризику з 13. 01. 2009 року зменшено на 0,1 відсоток (крім пільгових).


У зв’язку з цим страхові внески за січень 2009 року повинні бути нараховані до 12.01.2009 року включно за попереднім страховим тарифом, а з 13.01.2009 року за новим страховим тарифом.

У випадку, коли можливо застосувати розрахунок середньоденного ФОП, розрахунок страхових внесків за січень 2009 року проводяться наступним чином:

– визначається середньоденна загальна сума виплат, на які нараховуються страхові внески за січень 2009 року шляхом ділення загальних виплат на які нараховуються страхові внески за січень 2009 року на кількість робочих днів страхувальника у січні 2009 року;

– визначається сума нарахованих страхових внесків у січні по страховому тарифу, що діяв до внесення змін до Закону шляхом множення середньоденної загальної суми виплат, на які нараховуються страхові внески на кількість робочих днів страхувальника з 01.01.2009 року по 12.01.2009 року включно;

– визначається сума нарахованих страхових внесків у січні по новому страховому тарифу шляхом множення середньоденної загальної суми виплат, на які нараховуються страхові внески на кількість робочих днів страхувальника у січні з 13.01.2009 року по 31.01.2009 року;

– визначається загальна сума нарахованих страхових внесків у січні шляхом додавання суми нарахованих страхових внесків за страховим тарифом, що діяв до внесення змін до Закону, та суми нарахованих страхових внесків за новим страховим тарифом.

Страхувальникам у Розрахунковій відомості про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду страхування від нещасних випадків на виробництві на паперовому носії потрібно відображати двома сумами через рисочку (за попереднім страховим тарифом/за новим страховим тарифом) показник загальної суми виплат, на які нараховуються страхові внески у січні 2009 року та показник нарахованої суми страхових внесків за січень 2009 року.

Нагадуємо, що останній строк подання розрахункової відомості за 1 квартал 2009 року – 20 квітня 2009 року. За неподання, несвоєчасне подання чи подання не за встановленою формою звітності щодо страхових внесків винні особи несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Вікторія МЕЛЬНИЧИК,
головний спеціаліст відділення ВД ФСНВ у Світловодському районі.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top