Середа, 22 листопада 2017
Віталій Асауленко Події

П’ятниця, 13 стала щасливою для 20 тисяч мальків товстолобиків

П’ятниця, 13 стала щасливою для 20 тисяч мальків товстолобиків
А чому не для судаків, щук абощо? Та тому, що канібали вони – пожеруть один одного…
Вечірньої пори 13 жовтня до тутешнього яхт-клубу "Кристал" із селища Аджамка, що в нашій області (саме там знаходиться риборозплідник), приїхала вантажівка-бочка з п’ятьма відсіками у яких томилося чотири тонни дворічних товстолобиків. І близько 20 тисяч хвостів майже урочисто було випущено у темні води нашого водосховища…

Це традиційний жовтневий захід з поповнення рибними запасами цих самих вод, повідомив державний рибінспектор Кіровограддержрибохорони Сергій Котенко, зазначивши, що вже за два роки ця невиразна рибка перетвориться на чотирьох-п’ятикілограмових красенів.

Поповнення товстолобиком сталося завдяки (і теж вже традиційно, бо в ідеалі цим мають займатися відповідні міністерства) господарствам міста й району, які займаються промисловою риболовлею на Кременчуцькому водосховищі – вони скинулися грішми на розведення цієї риби в Аджамці.

"А чому лиш товстолобик, а не більш благородна риба – типу, судак чи щука?", – спитав ваш кореспондент.

А річ у тім, пояснив рибінспектор, що товстолобик не здатен на природне розмноження, Це по-перше. А друге те, що судаки та щуки схильні до канібалізму. Тож їхні мальки в одному басейні не вживуться – зжеруть один одного. Тому й плодяться вони природнім шляхом у природних умовах. А для того, щоби їм та іншим мешканцям наших водойм ніхто в цьому не заважав – і стоїть на сторожі Кіровоградрибохорона.

П’ятниця, 13 стала щасливою для 20 тисяч мальків товстолобиків
П’ятниця, 13 стала щасливою для 20 тисяч мальків товстолобиків
П’ятниця, 13 стала щасливою для 20 тисяч мальків товстолобиків
П’ятниця, 13 стала щасливою для 20 тисяч мальків товстолобиків




Для того, щоб залишити коментар, увійдіть на сайт через свій профіль у одній з соціальних мереж:




Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Top