Четвер, 28 березня 2024
Корисна інформація

«Кіровоградрибоохорона» забороняє лов риби з 1 квітня

«Кіровоградрибоохорона» забороняє лов риби з 1 квітня
З метою охорони природного відтворення водних біоресурсів під час нересту у рибогосподарських водних об'єктах, підконтрольних Кіровоградрибоохороні, наказом начальника управління "Кіровоградрибоохорона" М.В. Руденка за №19 від 13 березня встановлена весняно-літня заборона на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах Кіровоградської області у 2015 році.


Наказом забороняється промислове та любительське і спортивне рибальство на період нересту риби і розмноження інших водних біоресурсів на рибогосподарських водних об'єктах Кіровоградської області, у такі строки:

– на Дніпродзержинському та Кременчуцькому водосховищах, у межах відповідальності Кіровоградрибоохорони, – з 1 квітня по 10 червня 2015 року (включно);

– в придаткових – з 1 квітня по 30 червня 2015 року (включно).

Також забороняється під час весняно-літнього нерестового періоду проведення у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові та сейсмологічні роботи, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, а також, у відповідності до п. 3.14 "Правил любительського і спортивного рибальства", пересування всіх плавучих засобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів на ділянках, зазначених у затверджених цим Наказом Переліку нерестовищ, на яких спортивний і любительський лов риби в період нересту заборонено (за винятком установлених судових ходів, транзитного проходу, виконання робіт по встановленню бакенів і у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія і т.п.).

Цим же наказом затверджено перелік нерестовищ по Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах (дивіться нижче).

Дозволяється спортивний і любительський лов риби в період нересту на Дніпродзержинському та Кременчуцькому водосховищах і малих річках однією поплавковою вудкою з одним гачком, спінінгом з блешнею тільки з берега в межах населених пунктів, за винятком місць масового нересту риби, згідно Переліку нерестовищ по Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах.

Перелік ділянок, що відводяться для спортивного і любительського лову риби на час проведення тримісячника з охорони водних біоресурсів в період нересту 2015 року

На заборонений весняно-літній нерестовий період любительський та спортивний лов риби дозволяється тільки з берега однією поплавковою або донною вудкою (з одним гачком), або спінінгом (для блешення) на наступних ділянках, з обов’язковим дотриманням "Правил любительського і спортивного рибальства".

1. Кременчуцьке водосховище:
– с. Ревівка – від стоянки човнів (с. Ревівка) до входу в річковий порт м. Світловодськ;
– с. Андрусівка – район кар’єру "Бессарабія";
– с. Нагірне – район бази "Зв’язківець".

2. На малих та середніх річках, інших рибогосподарських водоймах.
Перелік нерестовищ по Дніпродзержинському та Кременчуцькому водосховищах, на яких спортивний і любительський лов риби в період нересту заборонено:

Дніпродзержинське водосховище:
1. Плавні (правий берег) – від меж міста Світловодська до дамби озера Плоське вниз по течії – (720 га);
2. Успенські плавні від траверзу порту Комсомольська вниз по течії до Дереївського кар’єру – (900 га);
3. Дереївські плавні (правий берег) – від Дереївського кар’єру до риббригади ВАТ "Станція Придніпровська". Від корінного берегу до форватора – (800 га);
4. Куцеволівські плавні (правий берег) – від Куцеволівського кар’єру до 30-го буя. Від корінного берегу до форватора – (150 га).

Нерестовища нижньої частини Кременчуцького водосховища:
1. Андрусівська затока (Світловодський район). Площа затоки – 50 га, з них мілководдя – 27 га.
2. Цибульницька затока – від острова Московська гора траверзою на протилежний берег і вгору до гирла р. Цибульник.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top