Неділя, 05 травня 2024

^ Реклама ^
Культура

Бібліотека — мудрість книг і щедрість серця! Новина з фото

Бібліотека — мудрість книг і щедрість серця!
Є дати та події в історії нашого міста, які є визначними. До таких дат можна сміливо віднести 60-річчя Світловодської центральної міської бібліотеки, яке цього року ми відзначатимемо 18 травня.
^ Реклама ^

Ювілей – добра нагода, щоб підвести підсумки минулого, дати оцінку сьогодення і поринути в майбутнє.

Світловодська центральна міська бібліотека завжди займала почесне місце у культурному та духовному розвитку нашого міста. Її історія бере свій початок ще з XX століття, а саме з 1957 року, коли головна бібліотека Світловодська з книжковим фондом 2536 примірників вперше відкрила свої двері у новозбудованому місті гідробудівників. Її історія насичена цікавими сторінками, зустрічами та надбаннями.

Спочатку бібліотека була розташована у приміщенні по вул. Єгорова, 13, а сьогодні своє 60-річчя вона відзначає в приміщенні по вул. Приморська, 54, куди переїхала у 1977 році. Міцніла матеріально – технічна база нового закладу, зростала бібліотека. Кількість читачів збільшувалась, а разом з тим збільшувались і обсяги бібліотечної роботи.

Відтоді промайнуло 60 довгих років. Зараз це головна бібліотека Світловодська з читальним залом та абонементом, кафедрою для юнацтва та дитячою зоною, Інформаційно-ресурсним центром, методичним відділом для всіх бібліотек міста та чисельними читацькими об’єднаннями, клубами за інтересами. За цей час Центральна міська бібліотека трансформувалася у сучасний інформаційний центр громади, обладнаний новітнім комп’ютерним обладнанням, підключеним до всесвітньої мережі Інтернет. На сьогодні бібліотечний фонд налічує більше 65 тисяч примірників, серед яких є чимало рідкісних, старовинних та дорогоцінних книг, цікавих подарунків з автографами авторів, підбірок періодичних видань. Бібліотека надає довідки та інформації з будь-якої галузі знань, задовольняє найвимогливіші запити постійних користувачів та відвідувачів книгозбірні. Вагомий та багатосторонній її внесок на допомогу освіті та вихованню, створенні умов для розвитку інтересів, вирішенню багатьох довідкових, правових, соціальних, юридичних та комерційних питань жителів громади.

Нині центральна міська бібліотека – одна з провідних освітніх, інформаційних і культурно-просвітницьких установ не тільки міста, а й області і навіть країни. Участь в Всеукраїнських та Міжнародних акціях, дослідженнях, проектах та конкурсах принесла їй заслужене визнання. Для жителів міста це і депозитарій краєзнавчих матеріалів, і методичний та координаційний центр для всіх бібліотек, центр одержання інформації, цікавого спілкування та змістовного дозвілля.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top