П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

З Шевченком: хто — для «галочки», а хто — для душі Новина з фото

З Шевченком: хто — для «галочки», а хто — для душі
Тарас Григорович Шевченко народився 9 березня, а помер 10 березня. Це ж треба стільки наробити за один день, що і 203 роки потому його згадують! (типа, жарт)…
^ Реклама ^

Без перебільшень, 9 березня пройшло у Світловодську (включно, з Власівкою) під знаком великого Кобзаря. Спочатку на 10 годину біля його погруддя в однойменному парку зібрались представники офіційної влади на чолі з міським головою Валентином Козярчуком та, за творчої підтримки міського Палацу культури, провели невеличкий мітинг. Подробиці про це ви можете дізнатись із нашої попередньої публікації.

Натомість тутешня "Свобода" не обмежилась "тусуванням" біля даного погруддя: з самого рання на Власівці і біля магазину "Всесвіт" ними були встановлено по намету, де бажаючим роздавався вісник "Прапор Нації" з раритетною промовою ідеолога українського інтеґрального націоналізму Дмитра Донцова, яку він виголосив до річниці дня народження Тараса Шевченка у канадійському Торонті ще у 1950 році. А ще один "свободівець", міськдеп Олександр Попічко у тутешньому політехнічному коледжі зустрівся з його студентами, повідавши їм про геній українського Пророка та "прокрутив" їм невеличке відео про нього. Біля бюсту самого ж Пророка націоналісти зібралися о 14 годині.

А о 16-й годині на цьому ж місці зібралася вже тутешня "Просвіта". І в рамках всесвітньої акції "Ґлобал Шевченко", за участі передової учнівської молоді, провела відповідний флешмоб.
З Шевченком: хто — для «галочки», а хто — для душі
З Шевченком: хто — для «галочки», а хто — для душі
З Шевченком: хто — для «галочки», а хто — для душі


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top