Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Корисна інформація

Три прості поради — як підготуватися до місцевих виборів

Три прості поради — як підготуватися до місцевих виборів
25 жовтня в Україні відбудеться важлива для країни подія — вибори місцевих рад і мерів міст. Важливо, щоб молоді і розумні люди взяли участь у виборах. Ми підготували для вас три прості поради з того, як варто підготуватися до цих виборів.
^ Реклама ^

1. Як перевірити, чи ви є в реєстрі виборців?

Щоб у день виборів не було несподіванок, треба заздалегідь витратити декілька хвилин на те, щоб перевірити наявність правильних особистих даних у реєстрі виборців на сайті www.drv.gov.ua. Там необхідно зареєструватися в "Особистому кабінеті виборця" й оформити заявку на перевірку ваших даних. Відповідь вам надішлють на електронну пошту, яку ви вказали при реєстрації. Якщо раптом ви не знаходите себе в списку виборців або ваші дані вказані з помилкою, вам треба написати заяву і разом із копіями документів передати її в орган ведення реєстру виборців. Шукати установи у вашому місті, можна тут.


2. Де можна уточнити адресу виборчої дільниці, на якій ви зможете проголосувати?

На виборах депутатів місцевих рад і мерів міста графік роботи виборчих дільниць однаковий для всієї України: вони будуть відкриті з 8:00 і закриються рівно о 20:00 за київським часом. Уточнити місце знаходження дільниці можна тут.

Найважливіша особливість цих виборів у тому, що на місцевих виборах можна буде проголосувати тільки за місцем постійної реєстрації. Тимчасово змінювати виборчу адресу, як на виборах Президента України чи Верховної Ради, можливості не буде.


3. Заздалегідь варто розібратися в тому, як і за кого ви будете голосувати.

Ознайомитися зі списком кандидатів на посаду Світловодського міського голови можна тут.

На вибори в місцеві ради будуть відкриті партійні списки: голосують в окрузі за конкретну людину від партії. Партії будуть висувати свій список, але люди будуть голосувати за конкретну людину із списка, який партія виставить в окрузі. Тому виборці отримають бюлетені, в яких буде указана партія, лідер її місцевого відділення й ім’я кандидата від партії. Список усіх кандидатів від партій, які допущені до виборів, є тут.

Всім приємного голосування!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top