П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Стартувала чергова хвиля мобілізації Новина з фото

Стартувала чергова хвиля мобілізації
14 квітня в адмінбудівлі відбулася нарада за участю керівників міської та районної влади, Світловодсько-Онуфріївського ОРВК, силових структур, на якій обговорили чималий перелік питань, пов’язаних з мобілізацією, призовом на строкову службу, оповіщенням військовозобов’язаних, збором техніки тощо.


У зв’язку з оголошенням чергової хвилі мобілізації комісаріат отримав нові наряди на призов військовозобов’язаних за мобілізацією (кількість приблизно така ж, як і під час четвертої хвилі) та на строкову службу — по Світловодську 70 осіб, із Світловодського району — 20, з Онуфріївського — 17. У період з 24 квітня по 1 травня військовозобов’язані повинні відправитися до військових частин, але це завдання буде проблематично виконати без допомоги владних та силових структур, наголосив військовий комісар Світловодсько-Онуфріївського ОРВК Микола Грінченко.

За словами військового комісара, під час оповіщення виникає чимало проблем — дуже багато чоловіків, які вже пройшли медкомісію, не придатні для проходження служби, багато осіб не проживають за місцем реєстрації, дуже часто люди відмовляються відчиняти двері, розписуватися в отриманні повістки, деякі керівники підприємств укривають своїх працівників, а голови сільських рад відмовляються допомагати в оповіщенні. Оскільки явка дуже низька, Микола Грінченко запропонував сформувати розшукові групи та спільними зусиллями забезпечити оповіщення військовозобов’язаних. Він нагадав, що за ухилення від мобілізації передбачаються штрафні санкції та кримінальна відповідальність, це ж стосується й керівників, які укривають працівників та відмовляються надати техніку.

Представники міської та районної влади висловили готовність допомогти військкомату. Зокрема, міський голова Юрій Котенко попросив військового комісара надати списки підприємств, працівники яких ухилялися від мобілізації, та пообіцяв зустрітися з керівниками цих підприємств й провести з ними роз’яснювальну роботу.

Олексій Шаповал, голова районної ради, пообіцяв найближчим часом зустрітися з головами сільських рад, дільничними, обговорити питання, пов’язані з мобілізацією та визначитися з транспортом та паливними матеріалами для забезпечення оповіщення.

Стартувала чергова хвиля мобілізації
Стартувала чергова хвиля мобілізації
Стартувала чергова хвиля мобілізації
Стартувала чергова хвиля мобілізації


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top