Вівторок, 23 квітня 2024
ТОП-новини Події

Нова хвиля мобілізації в Україні почнеться через тиждень — Міноборони

Нова хвиля мобілізації в Україні почнеться через тиждень — Міноборони

В Україні розпочнеться четверта хвиля мобілізації ще до Нового року. Зокрема, офіційний указ президента Петра Порошенка варто очікувати в середині грудня. Про це Корреспондент.net повідомило джерело в Міністерстві оборони України.


За словами співрозмовника, четверта хвиля спрямована на повну ротацію силовиків, які були покликані в першій хвилі і вже вісім місяців перебувають у зоні антитерористичної операції. Тому, за його словами, орієнтовно з 15 грудня буде призвано багато військовозобовязаних.

У свою чергу у Львівському обласному комісаріаті на питання чи готуються військкомати області до четвертої хвилі мобілізації відповіли:
"Ми завжди готові, оскільки проводили роботи з уточнення облікових даних військовозобовязаних. Тобто якщо надійде така вказівка, то ми відразу ж готові її виконувати".

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив про необхідність проводити наступну хвилю часткової мобілізації. При цьому він відмовився говорити про допущені раніше прорахунки, але зазначив, що, коли вони будуть враховані, президент України буде приймати рішення про часткову мобілізацію. Полторак також зазначив, що про загальну мобілізацію говорити поки рано.

ЗА ТЕМОЮ: Світловодські військовослужбовці хочуть миру, але готуються до війни

Як повідомляв Кореспондент.net, третій етап часткової мобілізації завершився 9 вересня.

Пізніше, 3 жовтня, Порошенко запевняв, що в Україні не будуть проводити нову хвилю мобілізації.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top