Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Події

У військкоматів знову багато роботи — ще одну часткову мобілізацію оголосила українська влада

У військкоматів знову багато роботи — ще одну часткову мобілізацію оголосила українська влада

Верховна Рада підтримала указ президента Петра Порошенка про часткову мобілізацію. За це проголосували 232 депутатів.
^ Реклама ^

Чому б і не проголосувати? Депутати разом з багатодітними (5 і більше дітей) чоловіками, і жінками, на утриманні яких є діти до 16 років, звільняються від призову під час мобілізації.

А що робити матерям, дружинам, дітям тих, хто підлягає призову? Як поводитися чоловікам, які не мають бажання гинути у відкритому полі під російськими "градами", але і не хочуть, щоб їх називали зрадниками України?

Такі запитання виникли у мене після телефонного дзвінка Валентини Миколаївни Р. Жінка не стримувала сліз. Вона готова сама піти на війну замість свого 30-річного сина, який має трьох дітей.

"Не пущу! Не хочу, щоб і мого сина привезли в закритій труні, як хлопця з Подорожнього. Нехай донеччани і луганчани влаштовують собі будь-які республіки. Наші діти не повинні там гинути! Давайте щось робити, щоб не допустити нових жертв!" — закликає мама і бабуся.

Згідно Указу Президента призову підлягають офіцери і сержанти запасу всіх військових спеціальностей — до 45 років, рядовий склад в запасі всіх спеціальностей — до 40 років, вищий офіцерський склад всіх військових спеціальностей — до 60 років. За попередніми даними це може складати від 30 до 50 тисяч людей, які приведуть у бойовий стан 15 бойових частин і 44 частини бойового забезпечення. Чи будуть військкомати дотримуватися цього циркуляру?

Термін мобілізації може тривати 45 діб, але практика показала, що ніхто не дотримується цих термінів.

І скільки б насправді не загинуло наших військових в зоні АТО, скільки б нарікань не висловлювалося на нелюдські умови служби і безпорадність командирів, слід пам’ятати, що за ухилення від військової служби по мобілізації статтею 336 Кримінального кодексу України передбачено позбавлення волі від двох до п’яти років. Знаю, що є люди, які оберуть покарання. Вони говорять про це вголос. Чи їх чує головнокомандувач?

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top