Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТРК ''Веселка'' Влада Релігія

Церква і тарифи стануть більшими Новина з відео

Церква і тарифи стануть більшими

Два останні номери "Світловодськ Інформ" не полишають повідомлення про перипетії довкола православної церкви Введення Пресвятої Богородиці, що від Великодня минулого року знайшла притулок у цокольному приміщенні житлового будинку на Єгорова, 13.
^ Реклама ^

Нагадаємо, приміщення — тимчасового. Бо вже рік і парафія тая, і влада визначаються: у якій адміністративній частині Світловодська збудувати типовий храм (з хрестами на банях та дзвонами) — чи то у сквері біля стадіону (де власне і стояв Божий Храм, аж поки його не зруйнували у 30-х комуністичні безбожники), чи то у захаращеному парку біля автостанції.

Та поки питання з будівництвом вирішується, парафіяни даної церкви на чолі з настоятелем отцем Володимиром, забажали долучити до своїх "цокольних" площ сусіднє приміщення колишнього магазину автозапчастин, бо прихожан стільки, що молитися доводиться ледь не на церковному ганку. І звернулися до властей... На одному із засідань, виконком передав це питання на розгляд сесії міськради. Остання ж, 41-ша її сесія, на якій о. Володимир особисто просив обранців зглянутись, ці прагнення не підтримала. Після чого парафіяни знову — до виконкому, підкріпивши своє клопотання підписами мешканців цього будинку про те, що вони не заперечують супроти такого сусідства... І цього разу виконком, прийнявши це до уваги та заслухавши головного архітектора міста Сергія Батяшова про те, що, згідно нормативів, молитися у цокольних приміщеннях житлових будинків не забороняється, вирішив таки дати дозвіл на розширення церковних площ.

...А от інше виконкомівське рішення вже не порадує ані парафіян означеної церкви, ані, взагалі, мешканців міста — з кінця поточного тижня, чи з початку наступного гряде чергове підвищення вартості пасажирських автоперевезень як по місту, так і на власівському напрямкові. У першому випадкові — до двох гривень 50 копійок і до трьох гривень 50 копійок (замісто 2,25 грн. і 3,25 грн. відповідно від квітня 2012 року). Варто зазначити, що на це рішення вплинули не лише вболівання за інтереси громади, а й були враховані інтереси самих перевізників, яким возити пасажирів такими дорогами, як наші, та за умов всебічного зростання вартості пального, автозапчастин та середньої зарплати стає дедалі збитковішим. Хоча і інтереси громадян-пасажирів, озвучені на відповідному засіданні Громадської ради при міськвиконкомі, також, були враховані.

Нагадаємо, тоді ГР, вивчивши розрахунки перевізників, які зводились до 2,97 грн. по місту і до 4,40 грн. на Власівку і зробивши власні розрахунки, дійшли висновку, що по місту підвищувати не треба, а от до Власівки (до 3,50 грн.) — можна. Та "білодомівці" підвищили і для тих, і для тих. Хоча, якщо зважити відсотковий ріст, то маршрут №7 (власівський) все ж обділили.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top