П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Мер ставить собі тверду трійку

Юрій КотенкоЮрій КотенкоНотатки з пресової конференції Світловодського міського голови Юрія Котенка щодо підсумків своєї річної діяльності.
^ Реклама ^

Зроблене і плани
Понад годину мер міста спілкувався із тутешніми ЗМІ, підбиваючи результативність свого головування. До одного із досягнень в цій царині він відніс злагодженість і продуктивність роботи депутатського корпусу.

Нарешті, сказав голова, за багато років до міської ради прийшли люди, налаштовані працювати на благо рідного міста, а не займатися політиканством. Напевне це і є причиною, що сьогодні серед обранців практично відсутня опозиція до діяльності очолюваного ним виконавчого комітету, резюмував він.

До активу своєї діяльності Котенко зарахував і більш-менш стабільне виконання його передвиборчих обіцянок. Так, зокрема, 13 міських проектів, які увійшли до обласної Програми "Центральний регіон-2015", вже у цьому році втілено у життя. Це і придбання АТП №13507 автобусу, яким безперешкодно можуть користуватися люди з обмеженими фізичними можливостями (якщо голова мав на увазі отой зелений "Неоплан", то, поїздивши містом кілька листопадових днів, він кудись подівся, прим. авт.), і ремонт дорожнього покриття на вулицях Комсомольська, Дружби, Комарова, Фрунзе, 3-ї та 6-ї Об’їзних доріг, мостового переходу КремГЕСу, і встановлення теплових лічильників на чотирьох котельнях, і відновлення пішохідного спуску від поліклініки на Павлова до Хмельницького, і реконструкція тепломережі на Ілліча,1, і облаштування Парку ім. Шевченка та спортмайданчиків у дворах, і поточний ремонт міського спорткомплексу…

Крім того, запевнив Котенко, до кінця року має стати до ладу відділення анестезії при ЦРЛ. Таким чином, за його словами, у 2011 році вже освоєно на ці всі потреби понад 92 мільйона гривень.

Серед планів на 2012 рік, важливими він назвав грядущий капітальний ремонт, включно з водовідведенням, вулиці Хмельницького, а також налагодження якісного нічного вуличного освітлення. Щодо нього (освітлення) сказав мер, зрушення вже є і цього року.

Прагне голова повернути Світловодську і славу зеленого міста — з наступного року при Комбінаті комунальних послуг заплановано створити відділ, який займатиметься виключно озелененням.

Тішить голову і інвестиційна складова — вона у цьому році склала 161,1% від плану, що дає надію на зацікавленість виробничими площами чисельних, а нині вщент спустошених, підприємств міста з боку потенційних інвесторів.

Загалом же, наголосив інтерв’юер, до втілення у життя, в тому числі, і в рамках "Центрального регіону-2015", в Світловодську підготовлено ще 54 проекти. Тут Котенко не оминув підкреслити позитивну участь у реалізації своїх та своєї команди планів голову Кіровоградської ОДА Сергія Ларіна та народного депутата Олександра Єдіна — у них він завжди знаходить розуміння, моральну і матеріальну підтримку.

Тема №1
…Чи не найбільше часу своєї аудієнції Котенко присвятив темі житлово-комунальних реформ у місті, у чому, за його словами, він відчуває всебічну підтримку громади — з одного боку, а з іншого — шалений спротив начальників ЖЕКів за №№ 2, 3 та 5. Вивчаючи їхню діяльність, вів далі мер, було встановлено, що наші ЖЕКи чомусь перебрали на себе функцію балансоутримувачів, на що не було знайдено жодного ані сесійного, ані виконкомівського рішення. Більш того, зазначив він, з’ясувалось, що ЖЕКи збирали орендну плату за приміщення, хоча, згідно нової редакції Бюджетного кодексу України, ці збори мають направлятися до Загального фонду міських бюджетів (за що на останньому виконкомі мер "вліпив" по догані начальниками названих ЖЕКів, прим. авт.). Через що, заявив Котенко, міська скарбниця недорахувалася у цьому році близько мільйона гривень. Та як запевнив інтерв’юер, реформи ЖКГ триватимуть, всупереч протидії і різним чуткам, що ЖЕКами прагнуть заволодіти напівкримінальні кременчуцькі аферисти, яким Котенко, буцімто, віддав на відкуп наші житлові контори…

І не лише у Кременчука Світловодськ перейматиме передовий досвід реформування — а й у інших містах. Серед таких він назвав Олександрію, де з жовтня функціонує приватна компанія, що виграла конкурс на виконання житлово-комунальних послуг — нашого голову приємно вразили зміни, що відбулися там у сфері ЖКГ за цей короткий проміжок часу: і техніку різну комунальну придбавають, і пішохідні доріжки у дворах ремонтують тощо.
"Все краще з цих напрацювань ми маємо запозичити. А ЖЕКи своє віджили — їм треба спокійно йти на відпочинок. Але з жовтими хризантемами я до них не прийду", — підсумував ЖЕКівську тему Котенко.

Те і се
Наша газета не могла не поцікавитись у голови причиною нарізного із міськими "чорнобильцями" пошанування їхнього подвигу біля однойменного монументу 14 жовтня (саме в цей день проводилася прес-конференція, див. "По дві червоні гвоздики", прим. авт.)… Будь-який офіційний захід, відповів Котенко, зазвичай проводиться у нас щоразу о 10-й годині. І День пошанування "чорнобильців" — не виняток. Але чомусь, сказав Котенко, цьогоріч наші "ліквідатори" вирішили провести цей захід окремо, зібравшись на 9-ту годину. Вірогідно, припустив він, на таке їхнє рішення вплинули всеукраїнські протести "чорнобильців" проти соціальної політики Уряду та Верховної Ради щодо цієї категорії. Але ж Світловодська міськрада і виконком — ні Верховна Рада, ні Кабмін, ні Президент України. Тому в такому демарші голова вбачає політичне підґрунтя.
"Бо ж ви знаєте, ми наближаємось до чергових виборів", — резюмував він.

…Окрім "чорнобильців" поцікавились ми і отим габаритним кіоском, який тишком-нишком втягли однієї липневої ночі на ринок "Світанок", відсунувши куди-подалі кіоск "Кури гриль", що стояв на тому місці. Ми нагадали про те, який це викликало переполох серед тамтешніх підприємців, що навіть [urk=https://svetlovodsk.com.ua/2811-svitanok.html]голові довелося прибути на місце[/url]. Тоді він, вислухавши зібрання, запевнив, що у разі визнання судом цього "вторгнення" незаконним — "порушника" негайно демонтують. Але, нагадав наш кореспондент, кіоск той і нині там. Невже все по-закону?.. Дійсно, відповів голова, було й таке. Але, за його словами, "гарячка" довкола кіоску була спровокована верхівкою тамтешньою ГО "Надія" аби відволікти підприємців від своїх афер на території ринку — наразі їх, сказав Котенко, уважно вивчає прокуратура. А щодо безпосередньо тієї ятки, голова таки визнав, що тодішній "світанковий" начальник, за домовленістю з нетутешніми бізнесменами, встановив його незаконно. Але на сьогодні, запевнив голова, і власник тієї ятки, і "Курки гриль" порозумілися — її внесено до планкарти ринку.
"А смажені курчата на новому місці продаються навіть краще", — заспокоїв мер і нас, і громадськість…

На запитання кореспондентки "Веселки", яку оцінку за п’ятибальною шкалою міський голова виставить сам собі за рік своєї робити, інтерв’юер, непевне, через притаманну йому скромність, хвилин зо п’ять говорив про те-се, аж поки наш кореспондент не наполіг на чіткій відповіді.
"Троєчка, — нарешті відповів мер. — Але тверда".

P.S. А задля більш плідного контакту з громадою Юрій Котенко облаштував власну сторінку і інтернеті: https://www.facebook.com/mersvitlovodsk

Віталій АСАУЛЕНКО

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top