Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Куда уєхал ґріль

Саме той "гіпер-ларьок"Саме той "гіпер-ларьок"Виявляється, нічне життя так званого ринку "Світанок" не менш насичене денної купівельно-продажної метушні на ньому. Та таке насичене, що не обійшлося без втручання нардепа Єдіна.
Всі ми звикли огороджені торгівельні ряди навпроти Обеліску Слави називати ринком "Світанок". А насправді, ніякий то не ринок — в офіційній документації тая місцина зветься торгівельна дільниця, що належить КП "Комбінат комунальних послуг". А раз немає ринку, то немає й директора ринку, а є просто — начальник дільниці. З недавніх пір, новий — Валерій Красницький... Саме з ним і стався "сир-бор" чималої частині тамтешніх підприємців, що згуртувалися в громадську організацію "Надія"...
^ Реклама ^

Щоправда, зазначила її голова Ганна Коптєва на імпровізованому мітингу 19 липня на "Світанку", вже давно якісь людці намагаються розшматувати їхні торгівельні ряди — то зрання вони замки на ринкових воротах виявляють, то в документації раз-по-разу якісь невідповідності з’являються тощо... А от у ніч на 2 липня сталося таке, що навіть міський голова Юрій Котенко завітав на "Світанок". Та, що Котенко!? Народний депутат України Олександр Єдін, і той — відрядив до Світловодська свого помічника Віталія Нікітюка аби з’ясувати, що ж там врешті-решт відбувається.

Коптєва передає Нікітюку документи для ЄдинаКоптєва передає Нікітюку документи для ЄдинаА відбувається, зі слів Коптєвої, наступне... Щоби ота торгівельна ділянка ККП таки стала насправді ринком "Світанок", треба її призвести у відповідність до норм, яких вимагають санітарні служби, пожежники, газівники і таке інше, і тому подібне. Саме цим з 2007 року переймається ГО "Надія". За цей період понад трьох сотень риночників сукупно скинулись десь на півмільйона гривень на реконструкцію даної території аби вона набула цивілізованого вигляду і задовольнила всі вимоги дозвільних організацій, перелічених вище. Міська архітектура, вела далі Коптєва, розробила, а виконком затвердив на конкурсній основі ескіз зовнішнього вигляду майбутнього ринку та розташування його внутрішніх комунікацій.

Та з листопада минулого року, каже голова "Надії", розпочалися якісь "мутки" — директор ККП почав схиляти "Надію" до створення з цим КП спільного підприємства, де все би розподілялося 50 на 50.
"Реалізація такої ідеї призвела б того, що 50% підприємців ринку залишились би без роботи. На що ми аж ніяк не могли піти!", — підкреслила Коптєва, зазначивши при цьому, що у відмові від такого "соітія" є певний ризик — договір "Надії" з ККП закінчується 31 жовтня поточного року.
І останній, "отримавши гарбуза" від "Надії", може його не подовжити...

А між тим, повідала Коптєва, поміж торговельними рядами почали нишпорити якісь жевжики, нашіптуючи підприємцям не вкладатись у ніякі реконструкції — мовляв, ніхто вас не чіпатиме. Це, за її словами, робиться для того, щоб підприємці втратили пильність аж до 31 жовтня: дозвільні служби, побачивши, що їхні побажання проігноровані — попхнуть тих підприємців з їх робочих місць куди-подалі. Чим звільніть простір для "нужних людєй"...

Небораки-підприємці, продовжила Коптєва, розраховували на конструктив на принциповість нової влади. Але, якось невчасно захворів голова. І більш того — на їхню торговельну дільницю було призначено нового начальника. Від чого, за словами ораторки, стосунки у торгівельній дільниці ККП з правового поля скотились до рівня "панятій".

Їхнім апогеєм і стали вже згадувані "вікопомні" події в ніч на 2 липня... Десь о 10-й вечора до неї зателефонували якісь добродії і повідомили про знеструмлення ринку.
"А що це означає для м’ясних рядів пояснювати, думаю, не варто", — зазначила голова "Надії"...

Як з’ясувалося на ранок — все це для того робилось аби втягти і встановити на території ринку здоровенний павільйон. І не на вільних площах... Хазяїн ларька "Кури-гриль", коли на ранок прийшов на роботу смажити своїх курочок, просто "офіґєл", узрівши, замість свого милого оку ларька, червоно-біло-синій супер-ятку. А його робоче місце сиротливо "визирало" з-за менш "рейтингового" ринкового місця, куди його відтягли (без відома власника!) нічні "стахановці". Мало того, підкреслила Коптєва, поряд з яткою "Кури гриль" торгували своїм нехитрим крамом іще пара-трійко тіточок — сьогодні ж здоровенний павільйон попросту вмостився на їхніх робочих місцях.

...По завершенню емоційного спічу Надії Коптєвої, Юрій Котенко мовив, що він, взагалі, за цивілізовані стосунки. Що ж до отого "неочікуваного" павільйону, то, запевнив він, його обов’язково приберуть. Але приберуть — за рішенням суду. А ще голова закликав підприємців не боятися 31 жовтня — у разі потреби їхні договори буде пролонговано... Ще більше оптимізму засіяв до зневірених підприємницьких сердець Віталій Нікітюк, повідомивши столичні координати для колективного звернення та інших супутніх документів, з якими обов’язково ознайомиться Олександр Єдін. Це, за його словами, буде гарантією того, що непроста тая справа буде об’єктивно, відтак, справедливо вирішена. І станеться це набагато раніше 31 жовтня, запевнив "права рука" Єдіна.

КУТ ЗОРУ НАЧАЛЬНИКА ДІЛЬНИЦІ
У начальника дільниці Красницького своє бачення ситуаціїУ начальника дільниці Красницького своє бачення ситуаціїНа жаль, за браком часу, нам не вдалося більш детально поговорити на задану тему з начальником торгівельної дільниці ККП Валерієм Красницьким. Але, думається, у своєму короткому коментарі він сповна висловив протилежну точку зору. За його словами, більша частина підприємців ринку не бажає реконструкції ринку з причини більш, ніж прозаїчної — у них на це бракує коштів. Хоча, висловив він занепокоєння, дозвільні служби заперечуватимуть узаконення ринку допоки не виконано належним чином його реконструкція. Стосовно ж отого "гіпер-ларька", то, зазначив Красницький, встановлено його законно — з його власником укладена відповідна угода з доволі пристойною орендною платою. А обіцяного Котенком суду з даного питання він не боїться і готовий довести і там свою правоту.

Віталій АСАУЛЕНКО
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top