Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Відпустки для військовослужбовців Новина з фото

Відпустки для військовослужбовців
З початку повномасштабних воєнних дій на території України і майже до кінця минулого року військовослужбовці не мали змоги піти у відпустку, окрім як за сімейними обставинами (перелік яких був чітко визначений) та інших поважних причин.
^ Реклама ^

23 грудня 2022 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до п. 18 ст.10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану. У спільному проєкті громадської приймальні народного депутата Олеся Довгого та адвоката Наталії Чирочки роз’яснюємо ці зміни.

З урахуванням змін і відповідно до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей": в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення. Кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

З яких підстав надається відпустка за сімейними обставинами:
  • укладення шлюбу — тривалістю до 10 календарних днів;
  • тяжкого стану здоров'я або смерті рідних по крові або по шлюбу:
    • дружини (чоловіка), батька (матері), вітчима (мачухи), сина (дочки), пасинка (падчерки), рідного брата (рідної сестри) військовослужбовця, батька (матері) подружжя або особи, на вихованні якої перебував військовослужбовець, — тривалістю до 7 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад;
    • інших рідних — тривалістю до 3 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад;
  • пожежі або іншого стихійного лиха, яке спіткало сім'ю військовослужбовця або осіб, зазначених у підпункті 2 цього пункту, — тривалістю до 15 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад;
  • в інших виняткових випадках, коли присутність військовослужбовця в сім'ї необхідна, за рішенням командира (начальника) військової частини — тривалістю до 3 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад.
Така відпустка може надаватися один раз протягом календарного року.

Порядок оформлення відпустки
  • Військовослужбовець повинен подати рапорт безпосередньо командиру.
  • Командир передає рапорт до штабу військової частини для подання на розгляд командиру військової частини.
  • Командир військової частини ухвалює рішення щодо надання відпустки.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top