Вівторок, 07 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Що з опалювальним сезоном у Світловодську? Новина з фото

Що з опалювальним сезоном у Світловодську?
Відповідь на це питання ми спробували знайти на офіційних ресурсах Кіровоградської обласної державної адміністрації, Олександрійської районної державної адміністрації, Світловодської міської ради та товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут".
^ Реклама ^

Отже, як з’ясувалося, 2 вересня у Світловодську відбулося виїзне засідання обласного штабу з питань підготовки до опалювального сезону 2022-2023 під головуванням заступника начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Сергія Поліщука, за участі директорки департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Кіровоградської ОВА Ольги Довжук, заступника голови Олександрійської районної державної адміністрації Романа Домбровського, генерального директора ТОВ "Світловодськпобут" Сергія Московського, Світловодського міського голови Андрія Маліцького та інших.

Ольга Довжук поінформувала присутніх, що Кіровоградщина готова до опалювального сезону більш ніж на 70%. Про це повідомляється на офіційному сайті ТОВ "Світловодськпобут", на закритій території якого й відбулося засідання. Без запрошення ЗМІ.

Що з опалювальним сезоном у Світловодську?

Сергій Московський зауважив, що технічна складова підготовки підприємства до опалювального сезону 2022-2023 знаходиться на високому рівні і наразі підприємство виконує підготовчі роботи до проведення остаточних гідравлічних випробувань трубопровідної системи теплопостачання.

Економічна складова підготовки залишає бажати кращого, зокрема існує проблема із розрахунками за борги, які виникли у наслідок ліквідації управлінь молоді і спорту та освіти та їх подальшого об’єднання — 1,6 млн грн. Світловодські управлінці ніяк не погоджуються визнавати цей борг.

Що з опалювальним сезоном у Світловодську?
Сергій Московський


Ольга Довжук наголосила, що міська влада давно повинна була винести відповідне рішення на сесію та перерахувати ці кошти підприємству, аби не доводити справу до суду і не сплачувати ще й судові витрати із міського бюджету.

Представник обласного департаменту освіти і науки Володимир Таборанський довів до відома присутніх, що фактично по кожному закладу освіти (як шкіл, так і ДНЗ) є проблемні моменти, які наразі не дають можливості підписати акти готовності закладів до опалювального періоду.

Ми спробували знайти інформацію про це засідання на інших офіційних ресурсах:
  • Офіційний сайт Світловодської міської ради, офіційна сторінка міського голови – інформація відсутня.
  • Офіційний сайт Олександрійської районної державної адміністрації, офіційна сторінка у фейсбуці — інформація відсутня.
  • Кіровоградська обласна військова адмінсітрація — інформація про засідання відсутня, розміщено два коментарі з приводу опалювального сезону.

Так, під час наради з керівниками громад і територій 5 вересня начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович наголосив, що підготовка до опалювального сезону 2022-2023 залишається одним з першочергових питань для влади.

"Звертаюсь до керівників громад і територій, особисто проаналізуйте стан готовності ввірених вам територій до старту опалювального сезону. Ще є трохи часу підтягнути хвости, — поставив завдання Андрій Райкович. — Особлива увага соціальним закладам: школам, садочкам, училищам, лікарням і поліклінікам… Маємо зробити все, щоб взимку в них було тепло".


Андрій Райкович акцентував, що через війну наступний опалювальний сезон може стати одним із найскладніших в історії країни. І нині завдання №1 — зробити все, щоб в області він прошов стало.

Що з опалювальним сезоном у Світловодську?
Андрій Райкович

За інформацією Ольги Довжук, станом на 1 вересня рівень підготовки становить:
  • у тепловому господарстві — 90,3%;
  • у водопровідно-каналізаційному господарстві — 86,8%;
  • у житловому господарстві — 79,2%;
  • у дорожньо-мостовому господарстві — 75,4%.
До опалювального сезону вже готові:
  • загальноосвітні навчальні заклади — 45%;
  • дошкільні навчальні заклади — 47%;
  • лікарні — 48,6%;
  • теплопостачальні підприємства — 13,6%.
Також підготовлено 538 закладів соціальної сфери. Вони забезпечені паливом: норматив — 40%, тверде паливо — 87,7%, альтернативне паливо — 60% і дровами на 84%.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top