Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Мешканці п’ятьох квартир у будинках №7 та №9 по вулиці Павлова потерпають від холоду Новина з фото

Мешканці п’ятьох квартир у будинках №7 та №9 по вулиці Павлова потерпають від холоду
Про це зі сльозами на очах розповідає редакції одна з них — 87-річна пенсіонерка Лідія Дем’янівна Михайлик: "З початку опалювального сезону у наших квартирах немає опалення. Зверталися до міського голови, до "Світловодськпобуту". Відповіді не отримали жодної. Можливо, газета допоможе прояснити ситуацію і зрушити справу з місця".
^ Реклама ^

У відповідь на прохання читачки газети ми звернулися до відповідальних осіб.

Генеральний директор ТОВ "Світловодськпобут" Сергій Московський розповідає:

"У двох будинках №7 та №9 по вулиці Павлова всього 5 абонентів, решта має індивідуальне опалення. Дійсно, сталася аварія на теплотрасі, але відремонтувати її немає можливості, бо прямо на мережі стоять паркан, гараж, курник тощо. Про цю проблему я писав до виконкому та УЖКГ. Треба знести незаконні будівлі, або копати траншею вручну і не взимку, звісно.

Другий варіант — влада може врятувати 5 сімей від замерзання, а саме: допомогти їм провести індивідуальне опалення. Іншого шляху немає, бо відключати котельню №2 заради ремонту шматка теплотраси для опалення 5 квартир ми не будемо, навіть коли знесуть незаконні будівлі.

Зі свого боку у грудні 2022 року ми відключили ці квартири від централізованого опалення, оплата не нараховуються".

Мешканці п’ятьох квартир у будинках №7 та №9 по вулиці Павлова потерпають від холоду

Начальник Управління житлово-комунального господарства Віктор Самоляк повідомляє, що з метою обстеження та відновлення теплопостачання міськвиконкомом було створено комісію, до складу якої увійшли, зокрема, головний інженер ТОВ "Світловодськпобут" Анатолій Могильний та представник мешканців будинків О. Степанько. 6 січня 2023 року комісія зібралася, розглянула питання і зафіксувала свої висновки у протоколі. Анатолій Могильний розповів про складності з ремонтом пошкодженої теплотраси і зробив пропозицію щодо теплозабезпечення.

"Як вже відомо, теплоносій до вказаних будинків не подається через порив на теплотрасі. Що стосується підключення їх від теплокамери, що біля ДНЗ №25, це займе багато часу, бо треба виконати великий обсяг земляних робіт. Прокласти повітряну тепломережу по території дитсадка не можна. Тож для вирішення питання теплопостачання квартир (вул. Павлова, 7 — 1 абонент, вул. Павлова, 9 — 4 абоненти) "Світловодськпобут" готовий за рахунок підприємства придбати електричні панелі", — заявив головний інженер ТОВ "Світловодськпобут".

Цю інформацію взяли до відома та рекомендували ТОВ "Світловодськпобут" опрацювати питання надання електричних панелей для переведення квартир на альтернативний вид опалення та від’єднання їх від мереж ЦО.

Мешканцям квартир, які потерпають від холоднечі, порадили звернутися до ТОВ "Світловодськпобуту" із заявами про надання електричних панелей та відключення від мереж ЦО.

Серед висновків комісії є і такий пункт: УЖКГ надати дозвіл мешканцям вказаних квартир на відключення від мереж ЦО та встановлення системи індивідуального опалення в квартирах відповідно до вимог чинних державних будівельних норм і правил.

Нагадаємо, що засідання комісії відбулося за присутності представника мешканців вказаних будинків, тож їм залишається виконати формальності.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top