П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Влада

«Першочергову увагу на вирішення проблеми з опаленням у Світловодську має звернути місцева влада», — Марія Чорна Новина з фото

«Першочергову увагу на вирішення проблеми з опаленням у Світловодську має звернути місцева влада», — Марія Чорна
Саме так вважає голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна, а ще наголошує, що місцева влада має зрозуміти, що виконувати обов’язки, делеговані їй державою, це — обов’язок. Отже, крайнього знайшли.


Сьогодні, 14 листопада, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації (КОДА) Марія Чорна провела засідання комісії з питання техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), участь у якій взяли її заступники, керівники структурних підрозділів, представники правоохоронних органів та управління ДСНС в області.

У режимі онлайн до засідання долучилася заступниця Міністра розвитку громад Наталія Хоцянівська, яка 12 листопада особисто відвідала Світловодськ, задля вирішення питання з опаленням, але, як масово зазначають місцеві у фейсбуці, після її візиту стало холодно навіть у тих оселях, до яких вже було подане тепло. Сама ж Хоцянівська на робочій зустрічі у кабінеті міського голови резюмувала його роботу не добираючи слів:



МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: Світловодськ — єдине місто в Україні, яке не підключено до централізованого опалення, — Наталія Хоцянівська

Також у режимі онлайн до засідання ТЕБ та НС долучився й міський голова Андрій Маліцький і, судячи з того, що світло у вікнах його робочого кабінету горить до пізнього вечора, готується до приїзду робоча групи фахівців (щоправда, яких саме і звідки — не зазначається), які "будуть працювати до тих пір, поки всі проблеми не будуть усунуті" і вже узявся до виконання доручень комісії (про це нижче).

МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: Забезпечити термінове підключення до тепла всіх 100% об'єктів у Світловодську, — міністр

Марія Чорна зазначила, що першочергову увагу на вирішення проблеми з опаленням має звернути місцева влада, повідомляється на офіційній сторінці КОДА:

"Віднині ми особисто перевіряємо інформацію щодо ситуації, яка склалася у Світловодську. Головна наша мета, а в першу чергу керівництва міста Світловодськ — щоб усі заклади і будинки опалювалися, люди були в теплі. Вже завтра (15 листопада — ред.) до Світловодська додатково виїде робоча група фахівців. Вони будуть працювати до тих пір, поки всі проблеми не будуть усунуті. Впевнена, що правоохоронці теж долучаться до цієї роботи, адже мова йде про захист громадян. І місцева влада має зрозуміти, що виконувати обов’язки, делеговані їй державою, це обов’язок. Не грайтеся з життями і безпекою людей", — наголосила очільниця області.


За інформацією поданою на сторінці КОДА, станом на 13:00 14 жовтня в роботі були всі 7 котелень СП ТОВ "Світловодськпобут", а вночі сталася зупинка котельні №3:

"Недостатньою була температура на котельні №3 (38 градусів на подачі і зворотній показник 28) через що вночі котельня зупинялася, був ремонт насоса на береговій лінії. Щодо ліквідації поривів — за 12 і 13 листопада ліквідовано поривів на 15 будинках і на ЗОШ №5. Залишилося 6 поривів на котельні №3 та 16 поривів на котельні №2", — зазначила на засіданні ТЕБ і НС директор департаменту ЖКГ КОДА Ольга Довжук.


Засіданням комісії протокольно визначено такі оперативні заходи, які мають вжити представники міської влади:
  • забезпечити роботу оперативного штабу щодо контролю за станом ліквідації поривів на теплових мережах;
  • організувати роботу аварійних бригад, які ліквідовують пориви;
  • щоденно висвітлювати інформацію у ЗМІ про хід проведення аварійно-відновлювальних робіт до повного завершення аварійної ситуації;
  • забезпечити дотримання оптимального повітряно-теплового режиму в закладах соцсфери та інших установах і організаціях з масовим перебуванням людей;
  • організувати перевірку готовності спеціалізованих служб цивільного захисту до реагування на надзвичайну подію під час осінньо-зимового періоду з урахуванням ситуації, що склалася у Світловодську.

Що далі? Слідкуємо. Інформуємо.
«Першочергову увагу на вирішення проблеми з опаленням у Світловодську має звернути місцева влада», — Марія Чорна
«Першочергову увагу на вирішення проблеми з опаленням у Світловодську має звернути місцева влада», — Марія Чорна


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top