Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Тетяна Дроздова ТОП-новини Влада

На Світловодщині утворюються дві громади — Великоандрусівська та Світловодська

На Світловодщині утворюються дві громади — Великоандрусівська та Світловодська
Вчора, 13 травня Кабінет міністрів України затвердив перспективний план формування територій громад Кіровоградської області, який, зокрема, передбачає утворення на Світловодщині лише двох громад.
^ Реклама ^

До цього часу офіційної інформації з цього приводу немає, але у нашому розпорядженні є відповідний проєкт рішення Кабінету Міністрів, який, за інформацією інсайдерів, залишився без змін.

Проєкт рішення — otg.pdf [365,11 Kb] (287)

Отже Світловодськ не залишиться наодинці, як прогнозувалося. Він не втрачає селище Власівку через відсутність спільної межі (так аргументували прибічники від’єднання селища від міста). Більше того, він розширить свої межі за рахунок Павлівської сільської ради, що дасть можливість назавжди припинити сварки за землю, на значній частині яких побудоване місто Світловодськ, розташовані Кременчуцька ГЕС, набережна, кладовища, сміттєзвалище тощо.

До Світловодська також приєднуються села Великоскелівської, Миронівської та Озерської сільських рад. Тут теж чимало позитивних моментів, зокрема, інвестиційні проекти, які реалізовуються на цих територіях.

Навряд чи громади цих сіл і селища Власівки у захваті від перспективи об’єднання з містом… Але вже зараз тішить те, що до міської ради восени можуть прийти лідери з району, які мають позитивний досвід роботи на своїй землі.

Утворюється Великоандрусівська ОТГ у новому форматі. Саме до цієї громади, яку називали неспроможною і безперспективною, приєднають села Глинської, Григорівської, Захарівської, Іванівської та Федірківської сільських рад. Несподівано? Ні, цілком прогнозовано. Мінрегіон, різні асоціації ОТГ витратили чимало зусиль для того, щоб Великоандрусівська ОТГ — єдина на Світловодщині, одна з перших на Кіровоградщині, відбулася. І матеріальних, і інтелектуальних зусиль. Як же можна допустити, щоб це дітище зникло з карти? Не можна. Тим більше, що решта сільських рад, яка приєднується, не має жодного досвіду об’єднавчих процесів і створення ОТГ. Тут теж є перспектива припинення скандалів і судової тяганини щодо законності чи незаконності утворення Великоандрусівської ОТГ кілька років тому, примирення з громадами Подорожнього та Нагірного…

Чому саме такий план утворення двох нерівнозначних ОТГ задовільнив область і Мінрегіон — тема окремої розмови.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top