Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Спорт

Чи є на Марсі колючки, або Парадокс Пустовіта Новина з фото

Чи є на Марсі колючки, або Парадокс Пустовіта
Саме його (парадокс) цього року ось-ось виведе велосипедист Антон Пустовіт зі Світловодська. Майже завжди він лідирує в гонці, але часом стається неочікуване — проколюється шина. І що цікаво: саме на передбачуваних трасах, де прокол вважається нормою, в Антона проколів нема, а на прогнозовано безпечних — стаються. Так 7 вересня на "Залізній сотні" через прокол світловодець був другим у безпечному Кривому Розі, а 14 вересня став першим у небезпечному "Куяльнику 2019" в Одесі.
^ Реклама ^

У "Залізній сотні" загалом змагалося близько 600 учасників. За словами Антона, цей заїзд набирає щороку по сотні учасників, на його думку, наступного разу їх буде 700-800, адже організатори працюють над цим: у них сильні спонсори, велика інформаційна кампанія та гідні умови для велосипедистів. А ще там незвичайні краєвиди, схожі на поверхню Марсу, бо ж багато шахт, в яких добувають залізну руду, тому багато червоного ґрунту. Окрім Антона участь у марафоні брали два його друга зі Світловодська — Євген Щекотов (уперше) і Валерій Скляров (вдруге). І хоч вони не вибороли призових місць, але те, що чоловіки вже готові реєструватися на марафони 2020 року (реєстрація відкривається заздалегідь), свідчить про те, що їм сподобалося. Антон цього року брав участь у криворізькому марафоні вдруге (минулого року був першим). Він змагався у категорії "Залізна сила", долаючи 100 км. Від початку гонки світловодець ішов першим. А за 13 км до фінішу проколов покришку, яка у свою чергу проколола обідну стрічку і все повітря вийшло, тому став на ремонт. До такого ходу подій Антон не був готовий, а тому і його ремкомплект не підходив для великого ремонту. Довелося просити камеру та насос в учасниці більш короткого заїзду.

"Такі проколи — це звичайнісінький збіг обставин, — спокійно пояснює Антон. — Подібні проблеми можуть бути тоді, коли ти технічно неумілий і не можеш повернути на складній ділянці. Але у цьому марафоні таких місць не було, а усе каміння я акуратно об’їжджав. Це був відрізок шляху, який проходив через приватний сектор, і хтось викинув на дорогу побутове сміття, а я наїхав на цвях. Після ремонту, на який я витратив близько 11 хвилин, я наздогнав ІІ-ІV місця і став другим з результатом 3 години 41 хвилина 55 секунд, поступившись лідеру на 8 хвилин і 2 секунди та отримав сертифікат на 4500 грн на придбання запчастин у веломагазині. І засмучуватися не варто, адже існує ще безліч змагань де я ще не проколювався".


На трасі аматорського велосипедного марафону "Куяльник" (в Одесі, на околиці Куяльницького лиману) Антон Пустовіт змагався вперше. Але задачу взяти участь у цьому марафоні поставив ще на початку року, адже тут цікавий рельєф: не зовсім гірський, коли потрібен лише гірський велосипед, а тут можна було використовувати гравійний, на якому якраз Антон і змагався. Цього року на марафон зареєструвалися близько 700 учасників. Світловодець брав участь у відкритій для всіх охочих категорії Hard, долаючи ускладнені 90 км. Найскладнішими через пересічену місцевість і зневоднення організму Антону (і не лише йому) видалися останні 13 км, коли він мріяв просто доїхати і попити води. А унікальність цього марафону у тому, що він має свою родзинку. Точніше лиманську колючку — якірець сланкий, об яку більшість проколює колеса. Тому навіть в умовах проведення змагань організатори зазначили про необхідність змагатися лише на спеціальних покришках з герметиком, який виллється в отвір, коли станеться пробивання шини. Антон їхав саме на таких колесах, але що парадоксально: жодного проколу тут не сталося. Здолавши дистанцію за 3 години 23 хвилини 41 секунду, Антон Пустовіт став першим і отримав сертифікат на 1500 грн на велозапчастини. На маршруті велосипедисту надзвичайно сподобалися підйоми, які нагадували кримські, — зі схожою рослинністю, дуже сухим ґрунтом і місцями камінням, що виступало із землі.

Наступний два вересневі старти світловодця — у Києві. У жовтні на змагання виїдуть його вихованці, та й сам він теж змагатиметься. Побажаємо, щоб без проколів.
Чи є на Марсі колючки, або Парадокс Пустовіта
Чи є на Марсі колючки, або Парадокс Пустовіта
Чи є на Марсі колючки, або Парадокс Пустовіта
Чи є на Марсі колючки, або Парадокс Пустовіта
Чи є на Марсі колючки, або Парадокс Пустовіта


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top