П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Люди

Світловодські рекордсмени декілька років потому Новина з фото

Світловодські рекордсмени декілька років потому
Часто можна почути, що Світловодськ — унікальне місто. Ніде правди діти — це справді так. Ось один з аргументів: хоч воно і не таке велике, але в ньому живуть три рекордсмени, досягненя яких занесені до Книги рекордів України, причому двоє з неординарних світловодців здійснили по два рекорди. Це активні по життю люди, тому рекорди жодним чином не зробили з них "зірок", просто з ними цікавіше.
^ Реклама ^

До 65-ї річниці з дня утворення Світловодська ми зібрали рекордсменів разом, щоб дізнатися, яким є їхнє життя після отримання пам’ятних сертифікатів, і попросили привітати місто зі святом. Познайомитися з диво-світловодцями прибула і помічник народного депутата України Олеся Довгого Марина Сакян.


Юлія Фоміна. Має 36 постійних повноцінних зубів.

Ідею створення цього матеріалу подала нам саме Юлія, включивши цю пропозицію до одного із завдань, яке вона виконувала у конкурсі "100% життя" з нагоди сотого випуску газети "Вісник Кіровоградщини".

Жінка працює бухгалтеркою у ВАТ "Світловодський завод пиломатеріалів", виховує доньку, у житті не любить одноманітності.

Одного ранку Юлія прокинулася — непокоїло щось зайве у роті, звісно, — злякалася, кому хочеться мати неприємності із зубами. Але панорамний рентгенівський знімок показав, що до класичного комплекту з уже наявних 32-ох зубів, додалося ще ще чотири корінних. До рекорду, занесеного у Книгу рекордів Гіннеса, жінка не дотягла — у найзубатішої людини на планеті їх 37, зате світловодчанка знайшла Книгу рекордів України і вирішила у такий спосіб залишити пам'ять про цей чудернацький прояв природи. 7 квітня 2017 року рекорд був зафіксований. Його реєстрація була приурочена до Дня здоров’я: разом з Юлією рекорд реєструвала дівчина, у якої була найбільша за кількістю колекція зубних паст, та хлопець, який згинав монети зубами, а урочисте вручення сертифікату та пам’ятної книги відбулося у лютому 2018 року, коли зібрали і упорядкували усі рекорди за попередній рік. На столичному стадіоні "Олімпійський" усе було святково, а присутніх вітав Василь Вірастюк.

На сьогодні зі здоров’ям зубів у Юлії все в порядку, хоча вона не виключає, що у разі зміни ситуації їх доведеться видаляти.

Юлія Фоміна:

"Бажаю світловодцям, щоб встановлювали нові рекорди — не лише України, а й світові. А Світловодську — щоб знову розквіт і став найгарнішим, щоб побив усі рекорди з краси, привітності і щирості, щоб для усіх його жителів були робочі місця, щоб гості приїздили сюди на відпочинок і щоб усі раділи життю".


Світловодські рекордсмени декілька років потому

Світловодські рекордсмени декілька років потому
Юлія Фоміна, Марина Саакян



Сергій Михайленко. Подолав найдовшу дистанцію запливу — 5100 метрів у відкритій воді та зрушив з місця мікроавтобус "Мерседес Спринтер" з 11-ма пасажирами (загальна вага — 3 т 811 кг) і протягнув його 2,5 м.

До травми чоловік працював ливарником на заводі "Луч". Через необережність на залізничній колії втратив праву руку й праву ногу. З 2003 року є активним членом громадської організації "Центр активної реабілітації інвалідів "Добрада"", займається різьбою по дереву та не уявляє свого життя без спорту й адреналіну. 13 червня 2014 року Сергій Михайленко проплив 5 кілометрів 150 метрів Кременчуцького водосховища, стартувавши у селі Нагірному і фінішувавши у яхт-клубі "Кристал", за 2 години 10 хвилин. Проплив би й більше, але сильний поривчастий вітер підняв високу хвилю.

Того ж року Сергій побачив репортаж про скаліченого бійця АТО, в очах якого не було життя, і згадав себе та свій стан після аварії, коли отримав інвалідність, тому захотів підтримати бійців з інвалідністю і власним прикладом показати, що навіть у такому стані людина здатна багато чого досягти. Тому у жовтні чоловік у Світловодську потягнув автобус "Мерседес" масою понад 5 тон, виклавши відео на свій сторінці у соцмережі, а за два тижні отримав запрошення у програму "Стосується кожного", де зафіксували новий рекорд.

Минулого року неспокійна вдача привела Сергія у конкурс-гру "100% життя" від "Вісника Кіровоградщини", у якій він теж знайшов місце рекорду: у свій день народження у Кропивницькому з використанням альпіністських мотузок здійснив стрибок з Аdrenalin hotel "Турист" висотою в 41 метр, за що отримав від організаторів сертифікат на здійснення безкоштовного стрибка з арочного мосту на острові Хортиці в Запоріжжі висотою 40 метрів, який теж здійснив.

На запитання "як життя після рекорду?", Сергій відповів:

"Живу як і жив. Для нового рекорду потрібне всього-на-всього бажання, а його на даний час немає. Але систематично роблю зарядку і плаваю у Дніпрі. Так що якщо бажання з'явиться, то я – у формі!
Світловодцям бажаю натхнення, оптимізму і всього найкращого!"


Світловодські рекордсмени декілька років потому
Сергій Михайленко, Марина Саакян

Світловодські рекордсмени декілька років потому

Світловодські рекордсмени декілька років потому



Марина Швець. Установила рекорди з підтягування — 26 разів та віджимання — 304 рази.

У березні 2015 року свою силу та витривалість семирічна дівчинка продемонструвала на шоу "Україна має талант".

"Мій тато Микола, спортсмен-любитель, ходив на спортмайданчик, організовував тренування та змагання з воркауту для спортивної молоді, а я ходила з ним і за усіма повторювала", — так пояснила Марина своє захоплення силовими вправами ведучим Дмитрові Танковичу та Костянтинові Томільченку на "Україна має талант".


А коли вийшла на сцену, то безапеляційно заявила журі, що приїхала встановлювати рекорди з підтягування та віджимання. До речі, в телевізійній програмі показали лише перший рекорд. Ще рік після вражаючого виступу Марина тренувалася, адже готувалася до наступної поїздки на "Україна має талант", але не склалося.

Зараз Марині одинадцять. Силовою підготовкою не займається і повертатися до неї поки не планує, хоча тоді тренувалася за власним бажанням, без жодного примусу. Зараз присвячує свій вільний час танцям: з чотирьох років займається у Студії танцю Лариси Москаленко і вже рік танцює у дитячому колективі східного танцю "Жасмін". Зіркова хвороба у дівчини не проявлялася ніякою мірою і її життя ніяк не змінилося.

"Живемо, як і жили раніше. Цей рекорд мав на меті дати мотивацію для інших дітей та їхніх батьків, показати, що усе можливо. Раді, якщо хтось підхопив нашу ідею", — говорить мама Марини Євгенія, яка теж займається східними танцями і шейпінгом.


Тато продовжує займатися спортом, а навесні пофарбував майданчик для воркауту у парку культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка, щоб спортсменам було приємно там займатися.

Марина Швець:

"Я бажаю жителям Світловодська удачі, щастя і щоб в усіх все було добре!"


Світловодські рекордсмени декілька років потому
Марина Саакян, Євгенія Швець, Марина Швець

Світловодські рекордсмени декілька років потому
Юлія Фоміна, Марина Швець, Марина Саакян, Сергій Михайленко


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top