Субота, 20 квітня 2024
ТОП-новини Влада

Побачити все! Камери відеоспостереження для Світловодська Новина з фото

Побачити все! Камери відеоспостереження для Світловодська
А ще на виконкомі 12 квітня двох малоліток зробили повноцінними мамочками та відмовились від атракціонів на Бульварному узвозі.


Цього дня чергове засідання міськвиконкому, що відбулося у кабінеті першого заступника міського голови Олени Балюк, розпочалося від представлення нового урядника — Валерія Бабича. Пан Валерій увійшов до виконкомівського членства за рішенням минулої сесії міськради, яка задовольнила ініціативу громадської організації, що об’єднала наших земляків — учасників АТО.

А перед тим, як перейти до розгляду питань порядку денного, віце-мер запропонувала включити до нього ще одне фінансово-бюджетне питання — ухвалити міську соціальну Програму "Безпечне місто — Світловодськ на 2017-2020 рр.". Її метою буде комплексне забезпечення охорони громадського прядку у місті. Одним із важливих чинників цього буде встановлення камер відеоспостереження на в’їздах/виїздах до/ зі Світловодська, на його центральних вулицях і біля освітніх закладів. Ці камери, за словами пані Олени, такі модернові, що зафіксоване на них дозволить розпізнавати як автомобільні номери, так і обличчя людей, що знаходяться всередині цих автомобілів… Дане питання, ціна якого 150 тисяч гривень, опісля того, як буде затверджене на виконкомі, виноситься на розгляд найближчої сесії міськради. Включили і підтримали.

Також, окрім цих 150 тисяч, урядники заслухали інші бюджетні цифри в озвучці начальника фінуправління Наталії Яременко, які також вносяться на сесійний розгляд. Так, пані Наталя повідомила, що виконання бюджету у першому кварталі поточного року склало 127,9%, тобто, величина перевиконання дорівнює 5,1 мільйон гривень. Відтак, розподіляючи ці кошти, фінансистка запропонувала виконкомівцям підтримати проект, узгоджений з міським головою Валентином Козярчуком. Зокрема, 1,2 млн. грн. — на зарплати бюджетникам, 84,5 та 80 тис. грн. — на оплату інформаційних послуг ТРК "Веселка" та міського радіо відповідно, 260 тис. — на ремонт другого поверху "білого дому", 349,8 тис. — на закінчення ремонту ревівської амбулаторії. Своє мають отримати й освітяни: 73,9 тис. — на придбання підручників для учнів 4-7 класів. А ще капітально відремонтуються покрівлі 9-ї, 7-ї та 2-ї шкіл — 160, 120 та 64 тисячі гривень відповідно. А ще для ремонту фасаду 9-ї школи — 50 тис. грн., спортзалу 10-ї школи — 10 тис. грн. каналізації школи-гімназії №4 — 20 тис. Обстеження будівель 2-ї та 5-ї шкіл з метою подальших їхніх ремонтів — по 50 тис. грн. Також заплановано виділення грошей (260,1, 220, 208,5 тис. грн.) на поточні ремонти міждворових проїздів, тротуарів та ліфтів відповідно. Ще 200 тисяч — на виготовлення проекту забудови території та технічної документації на землю учасникам АТО. І таке інше.

У блоці питань управління соцзахисту засідання підтримало пропозиції його начальника Ірини Котенко щодо виділення матеріальної допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах та на поховання, а також внесли зміни до організації харчування дітей в навчально-виховних закладах міста, батьки яких є учасниками АТО, пораненими та загиблими учасниками АТО. В цьому пункті, пояснила пані Ірина, зміни полягають у тому, що в місті є вже діти, батьки яких (учасники АТО), на жаль, померли у Світловодську від травм і поранень, отриманими на сході України.

Натомість у блоці питань, пов’язаних зі Службою у справах дітей, (начальник Олена Потаніна), окрім іншого (переважно, захист майнових прав дітей), урядники дали добро на повноцінне материнство ("повна цивільна дієздатність" — так воно називається офіційно) двом неповнолітнім дівчаткам 1999 р.н., які народили нещодавно діточок, не маючи своїх повноліть — це робиться для того, щоби соцслужби у них не відібрали новонароджених.

Серед питань з компетенції Управління економіки (начальник Марія Дмитренко) найбільш резонансним виявилось питання сезонного встановлення дитячого майданчика на бульварі Дніпровському (не второпаєш, як правильно, чи то бульвар Дніпровський, чи то Дніпровський узвіз, коротше — на фонтані біля "пушок") — місцину, яку вже не перший рік облюбовує однин кременчуцький підприємець… Тут на авансцену заступила присутня засіданні міськдепка Оксана Гуцаленко, яка представляє виборців того округу. І від імені цих виборців виказала рішуче заперечення таким намірам: і металева споруда (тир), який знаходився там без будь-якої прив’язки до місцевості (його насилу прибрали звідти), і небезпечні, за словами пані Оксани, електричні комунікації, і зелені газони, які після надувної гірки та батутів, перетворюються на витоптану та захаращену місцину абощо.

Тож, це питання було відправлено на доопрацювання. Але й після нього (доопрацювання) атракціонів "на фонтані" все одно не буде — підприємцеві запропоновано підшукати та узгодити з різними компетентними службами інше місце, наприклад, неподалік — на колишній ковзанці позаду гуртожитку на Героїв України,67 або у Парку Шевченка. Бо ж 1800 гривень щомісячної орендної плати від нього, теж, якось втрачати не хочеться.
Побачити все! Камери відеоспостереження для Світловодська
Побачити все! Камери відеоспостереження для Світловодська
Побачити все! Камери відеоспостереження для Світловодська
Побачити все! Камери відеоспостереження для Світловодська
Побачити все! Камери відеоспостереження для Світловодська
Побачити все! Камери відеоспостереження для Світловодська
Побачити все! Камери відеоспостереження для Світловодська
Побачити все! Камери відеоспостереження для Світловодська
Побачити все! Камери відеоспостереження для Світловодська



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top