П’ятниця, 19 квітня 2024
Освіта

Троє учнів сьомої школи представлятимуть Кіровоградщину на всеукраїнському рівні Новина з фото

Троє учнів сьомої школи представлятимуть Кіровоградщину на всеукраїнському рівні
СЗШ №7 може по праву пишатися цьогорічними успіхами своїх учнів, які вже здобули 17 призових місць на III обласному етапі Всеукраїнських предметних олімпіад, а деякі з них стали переможцями і захищатимуть не тільки честь своєї школи та міста, а й усієї Кіровоградщини на всеукраїнському рівні.


Кирило Філоненко, учень 8-го класу став переможцем III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. Призер нам розповів: задля того, аби досягти такого високого результату він наполегливо працював разом зі своїм вчителем Віктором Мальком. Доводилося розв’язувати багато задач вдома й на уроках. Розповідаючи про свої враження, Кирило згадує як хвилювався перед початком олімпіади, але коли вона розпочалася – хвилювання зникло, він опанував себе, хоча було два класи учасників, і зміг виконати навіть дуже складні завдання, хоча й не всі. "Я очікував другого або третього місця, тому, коли дізнався, що став переможцем, був просто щасливий", – розповів Кирило. Хлопець вдячний за допомогу своїм вчителям з фізики, класному керівникові, директору школи, батькам та своєму братові, який, до речі, був впевнений у його перемозі. Фізика не єдиний предмет, у якому Кирило досягнув успіхів. Цього року він посів друге місце в обласних олімпіадах з географії та біології.

Одинадцятикласник Богдан Котенко здобув перше місце у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. До своєї перемоги хлопець поставився філософськи, навіть згадав слова одного вчителя:

"Олімпіада – наче карткова гра: кому як пощастить". Тим не менш, олімпіаді передувала серйозна підготовка. Богдан постійно займався зі своїм вчителем з інформатики Людмилою Поповою, виконуючи купу завдань не тільки на заняттях, а й на перервах та у вільний час. "Цього року завдання на олімпіаді були достатньо складні, але я доклав максимум зусиль, аби з ними впоратися", – зауважив Богдан.


Хлопець розповів, що інформатика його улюблений предмет, яким він захоплюється з дитинства, і своє майбутнє планує пов’язати саме з IT-технологіями.

З гордістю про свого учня Богдана Котенка розповідає Людмила Попова:

"Це потенційно розумна дитина, він постійно працює вдома і займається самоосвітою. До перемоги Богдан наполегливо йшов, починаючи з 8-го класу, коли посів третє місце на обласному рівні, у 9-му – вже друге, а у 10-му та 11-м – перше місце. Минулого року на Всеукраїнському етапі предметної олімпіади з інформаційних технологій Богдан посів третє місце. Звичайно, цього року ми також прагнемо до перемоги, бо якщо Богдан стане призером, то до результатів ЗНО йому додадуть ще 10 балів, а це важливо. Тому ми будемо ще більш наполегливо готуватися".


Безумовно, пишається досягненнями учнів сьомої школи директор закладу Анжеліка Колесник:

"Дійсно, цього року ми зробили вагомий внесок в освіту нашого міста, бо маємо 17 призерів обласних олімпіад з предметних дисциплін. Хочу зауважити, що наші діти здобули призові місця на всіх предметних олімпіадах, є й два перших місця. Ці діти захищатимуть честь сьомої школи на рівні України. Ми маємо певні результати і на міжнародних конкурсах. Наталія Осадча, учениця 9-го класу (вчитель української мови та літератури Людмила Гула) стала переможницею ІІІ (обласного) етапу VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, а також переможницею ІІІ (обласного) етапу ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Взагалі, у нас дуже творчий колектив, тож я вдячна учням і вчителям, у першу чергу за те, що вони, не покладаючи сил, займаються з дітьми і роблять вагомий внесок у скарбничку наших спільних досягнень".


Попереду в учнів сьомої школи найважливіші випробування, адже на наступному етапі "мірятися" знаннями та силами будуть найрозумніші діти з усіх регіонів України. Тож побажаємо нашим юним світловодцям успіхів у майбутніх предметних олімпіадах. Втім незалежно від здобутих результатів – вони вже переможці!
Троє учнів сьомої школи представлятимуть Кіровоградщину на всеукраїнському рівні
Троє учнів сьомої школи представлятимуть Кіровоградщину на всеукраїнському рівні
Троє учнів сьомої школи представлятимуть Кіровоградщину на всеукраїнському рівні
Троє учнів сьомої школи представлятимуть Кіровоградщину на всеукраїнському рівні
Троє учнів сьомої школи представлятимуть Кіровоградщину на всеукраїнському рівні


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top