П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Кому належить наш «білий» дім? Новина з фото

Кому належить наш «білий» дім?
20 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради, на порядок денний якого було винесено 12 проектів рішень щодо служби у справах дітей, соціального захисту, комунальної сфери, економіки та архітектури.
^ Реклама ^

У зв’язку з кадровими змінами виконком затвердив новий склад комісії з питань захисту прав дитини, координаційної ради служби у справах дітей та спостережної комісії. З приводу діяльності останньої у членів виконкому виникли запитання. Олена Балюк, перший заступник міського голови пояснила, що спостережна комісія опікується людьми, які повертаються з місць позбавлення волі. Таким громадянам допомагають вирішувати питання з працевлаштуванням, оформленням документів, окрема робота проводиться з сім’ями з дітьми. Оскільки незабаром очікується повернення до Світловодська 170 громадян з місць позбавлення волі, завантаженість комісії збільшиться.

Затвердили представники виконавчої влади й інструкцію з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення адміністраторами Центру надання адміністративних послуг. Як пояснила керівник ЦНАПу Наталія Молчанова, раніше адмінпротоколи складали в Державній реєстраційній службі. Йдеться про адмінпротоколи при порушенні термінів прописки, вклейки фото, пошкодженні чи втраті паспорту тощо. Відтепер ці повноваження повністю передали до ЦНАП та відділів з реєстрації, які працюють в адмінбудівлі.

За поданням Анни Нестеренко, заступника міського голови з питань ЖКГ члени виконкому затвердили кошторисну документацію для реконструкції адмінбудинку. Це коригування проекту, створеного у 2014 році, що передбачав утеплення зовнішніх стін приміщення, ремонт даху та сесійної зали. А. Нестеренко підкреслила: наразі не йдеться про виділення коштів чи початок ремонтних робіт, а лише про пристосування кошторису до нинішніх цін на будматеріали. Ірину Козак зацікавило питання: "Чи залишається адмінбудівля в комунальній власності?". Заступник мера відповіла: ще будучи начальником організаційного відділу, Михайло Касьянов побував у суді та привіз фотокопії документів про те, що нашу адмінбудівлю продали якійсь фізичній особі з аукціону за 400 тис. грн, але зараз дія аукціону припинена через певні порушення. Тож, питання залишається у "підвішеному" стані.

З 28 квітня оголошується конкурс на надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території м. Світловодськ. Зазвичай, тільки один претендент – комунальне підприємство "ККП" надавало свої пропозиції на участь у конкурсі, тому угоду переукладали щороку. Як пролунало на зібранні, цього разу планують залучити ще й власівське підприємство "Водограй".

Виконком все таки дав "зелене світло" ФОП Шикман на здійснення виїзної торгівлі хлібним квасом. Минулого разу це питання відправили на доопрацювання, оскільки сума податку у 140 гривень на місяць з однієї бочки (а таких планується встановити 9) здалася представникам влади замалою. Після "переконливих" перемовин, підприємець погодився сплачувати до бюджету по 300 грн, з однієї бочки, за таке рішення й проголосували.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top