П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Парламент ввів поіменне голосування у місцевих радах

Парламент ввів поіменне голосування у місцевих радах
Депутати забезпечили введення прозорого голосування у місцевих радах та громадського контролю за голосуванням кожного депутата.
^ Реклама ^

Відповідний проект Закону України "Про внесення змін до статті 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (щодо поіменних голосувань)" Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому. За це проголосували 236 народних депутатів.

Ухвалення цього законопроекту дозволить підвищити персональну відповідальність депутатів і покращить якість роботи місцевого самоврядування. Рішення місцевих рад ухвалюватимуться відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, для яких чинним законом передбачається таємне голосування (наприклад, питання обрання на посади в раді, висловлення недовіри).

Результати поіменного голосування підлягатимуть обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації". Усі результати поіменних голосувань розміщуватимуться у той же день на офіційному сайті ради і зберігатимуться там протягом необмеженого строку.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top