П’ятниця, 29 березня 2024
Здоров'я

Увага! Лідери серед інфекційної захворюваності змінились Новина з фото

Увага! Лідери серед інфекційної захворюваності змінились

Незважаючи на те, що станом на 21 вересня 2015 року епідемічна ситуація в місті Світловодську по інфекційній захворюваності залишається відносно спокійною, на території міста не зареєстровано спалахів та групових випадків захворювань, актуальною на даний момент стає захворюваність на грип та ГРЗ.


Так, за період з 12 по 18 вересня зареєстровано 194 мешканців міста, в т.ч. 74 — дитячого віку. Враховуючи, що епідпоріг ще не перевищений, наразі — оптимальний час за проведення щеплень проти грипу. Адже в такому разі у організму буде час "підготуватись" та виробити імунітет завчасно, щоб в період підвищеної захворюваності витримати "натиск" вірусів.

Не менш актуальними залишаються і правила "поводження" з харчовими продуктами: за вказаний період зареєстровано 4 випадки захворювання з попереднім діагнозом "Гострий гастроентероколіт", з них у дітей — 3 випадки, в т.ч. у 1 школяра та 1 дитини, що відвідує садок. Захворювання з відвідуванням організованих колективів не пов’язані.

Серед імовірних чинників передачі інфекції фігурують "старі знайомі": порушення правил догляду та режиму харчування дитини, вживання продуктів з простроченим терміном зберігання, порушення правил обробки харчових продуктів (немиті фрукти, овочі). Тому знову звертаємо увагу населення міста на необхідність дотримання правил зберігання та обробки харчових продуктів, вживання їх в межах терміну зберігання. Батькам маленьких дітей радимо дотримуватись вікових режимів харчування дітей, правил особистої гігієни та прививати їх своїм малюкам.

Також за звітний період зареєстровано 6 випадків ентеробіозу та 1 випадок інфекційного мононуклеозу, 1 випадок туберкульозу (попередній діагноз).

Випадків покусів за минулий тиждень — 6, з них дітей — 1. У 3-х випадках покуси здійснені собаками відомими, встановлено ветнагляд за тваринами, та 3-х — бродячими, постраждалим призначено курс антирабічного лікування..

Тетяна Кривошея,
заступник начальника санітарно-гігієнічного відділу
Олександрійського ММРУ ГУ ДСЕС у Кіровоградській області.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top