Четвер, 28 березня 2024
Здоров'я

Захворюваність на грип та ГРЗ знижується, але епідпоріг ще перевищено

Захворюваність на грип та ГРЗ знижується, але епідпоріг ще перевищено
Станом на 4 лютого 2016 року рівень захворюваності на грип та ГРЗ серед мешканців міста має тенденцію до зниження, але епідпоріг захворюваності залишаться перевищеним на 38,2% (проти дворазового перевищення за попередній тиждень).


Так, за період з 29 січня по 4 лютого за медичною допомогою із симптомами гострих респіраторних захворювань звернулось 627 хворих, що на 163 випадки менше, ніж за попередній тиждень. Питома вага дітей серед захворівших становить 37% (233 дитини), з них школярів – 16% (38 дітей).

Зниження захворюваності спостерігається і в цілому по області: кількість хворих у період з 29 січня по 4 лютого 2016 року зменшилась в цілому на 20%, серед дітей — майже в 2 рази, а тижневий показник захворюваності перевищив епідемічний поріг на 17% (проти перевищення на 64% за попередній тиждень).

Це свідчить про ефективність застосованих обмежувальних протиепідемічних заходів на більшості територій області, в тому числі і у нашому місті.

Враховуючи те, що показники захворюваності на грип та ГРЗ все ще знаходяться за межами епідемічного порогу, держсанепідслужба залишає актуальними рекомендації щодо проведення основних профілактичних заходів по попередженню вказаних захворювань. Нагадаємо основні з них:
  • провітрювання та вологе прибирання приміщень;
  • дотримання особистої гігієни;
  • вживання противірусних препаратів або продуктів, які містять фітонциди;
  • мінімізація контактів;
  • своєчасне звернення за медичною допомогою, особливо при перших ознаках грипу.

Тетяна Кривошея,
заступник начальника санітарно-гігієнічного відділу Олександрійського міськміжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top