Четвер, 18 квітня 2024
Здоров'я Надзвичайні пригоди

Світловодськ минулого тижня: страждаємо від бродячих собак, хворіємо на грип, горимо

Щотижневу "понеділкову" оперативну нараду у міськвиконкомі сьогодні, 29 лютого, провела перший заступник міського голови Олена Балюк. Мер — у відпустці. Про найцікавіші факти з життєдіяльності міста за минулий тиждень — коротко.


Собаки продовжують кусати городян

Сьогодні черговий прикрий випадок стався на Ревівці. Бездомна собака вкусила чоловіка, він поскаржився черговому виконкому і поїхав до лікарні. Олена Балюк доручила головному лікарю ЦРЛ Юрію Котенку звернути увагу на потерпілого, але Олег Щербина — заступник головного лікаря, який теж щотижня відвідує наради, повідомив невтішну новину: вакцини від сказу немає, як і не було. В аптечній мережі вона є, але коштує 4,5 — 5,0 тис. грн. за 10 доз. Лікарня не має права закуповувати ліки в аптеках. Треба чекати на постачання згори.

Крім цього випадку покусів, минулого тижня зареєстровано ще 3, 1 з яких — собакою бродячою (район шлюзу).


Влада планує з бродячими тваринами боротися

Залишилося визначитися, як саме. Заступник міського голови з питань ЖКГ, архітектури і містобудування Анна Нестеренко поділилася інформацією від ветеринарного лікаря з Кременчука. Суть її полягає в тому, що стерилізація собак, про що так довго говорили, дасть свій результат років через 10. В інших містах є досвід облаштування міні-притулків волонтерами, утримання там собак протягом 3-х місяців, "роздачі" тварин охочім тощо.

Здається, немає іншого виходу — треба створювати притулки. Хто і коли буде це робити? На це запитання поки що відповіді немає.


Епідпоріг — перевищений

Станом на 29 лютого 2016 року епідпоріг захворюваності на грип та ГРЗ по місту залишається перевищеним: показник захворюваності за тиждень (з 19 по 25 лютого) склав 83,5 на 10 тис.населення при епідпорозі 73,2, тобто перевищує його на 14%. При цьому кількість захворівших зменшилась — 446 осіб проти 463 за попередній тиждень. Але тенденція до збільшення кількості захворівших дітей залишається: за звітний період захворіло 336 дітей проти 237 за попередній тиждень, в тому числі дітей шкільного віку — 65 проти 58 відповідно. То ж захворюваність на грип та ГРЗ не здає позиції, епідсезон продовжується, а заходи профілактики залишаються актуальними.

Також за минулий тиждень по місту зареєстровано 7 випадків гастроентероколітів, з них у дітей — 4 випадки. Серед ймовірних чинників фігурують недотримання правил особистої гігієни та режиму харчування. Продовжують реєструватись випадки вітряної віспи та корости — по 1 випадку, мікроспорії — 3 випадки. Зареєстровано 2 випадки туберкульозу серед дорослого непрацюючого населення. Про цю статистику доповіла Тетяна Кривошея — заступник начальника санітарно-гігієнічного відділу Олександрійського міськміжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області.

А Олег Щербина відзначив значний спад захворюваності на грип та ОРЗ. За тиждень 25 пацієнтів госпіталізовано, з них — 21 дитина.


Горимо!

Начальник МРВ У ДСНС України у Кіровоградській області Володимир Дементій доповів про три пожежі, що сталося минулого тижня. Горів магазин "Дитячий світ" на бульварі Молодіжному (К.Маркса). Причини до цього часу встановлюються. Можливо, замкнення електродротів, а може твердопаливний котел винен.

Горів двоповерховий житловий будинок на вулиці Труда у селищі Власівка. Згоріли домашні речі. Пожежу ліквідували власівські вогнеборці. Потерпілих немає, будинок перебував у стані ремонту.

Згорів дах будинку в садовому товаристві "Победіт". Пожежу гасили співробітники ДПРЧ-17.


Путівки до "Молодої гвардії" отримали діти загиблого героя АТО

Неллі Брусенцева доповіла, що Управління молоді і спорту отримало одну безоплатну путівку до молодіжного табору "Молода гвардія" для дітей загиблих в АТО. Її виділили дитині Віталія Іскандарова. Але на прохання матері, вдалося отримати і другу путівку ще для однієї дитини Віталія. Тож двоє дітей героя відпочинуть в Одесі з 8 по 28 березня.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top