П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка Події

«Музыка цифр или фактор экономического невежества» Новина з фото

«Музыка цифр или фактор экономического невежества»
За багато років існування Заводу конструкцій швидкомонтованих будівель — структурного підрозділу ТДВ "Об’єднання Дніпроенергобудпром", вперше в житті надрукували в №21 газети "Дніпровські Вогні" від 9 липня 2015 року статтю про кваліфікованих працівників нашого заводу КШМБ, які виконають всі поставлені завдання, для того, щоб підбадьорити наших працівників, які працюють у дві зміни, з повною віддачою сил, не рахуючись з особистим часом.
^ Реклама ^

Також зазначили, що на сьогоднішній день завод КШМБ є лідером серед підприємств ТДВ "Об’єднання Дніпроенергобудпром" по кількості випускної продукції та фінансовим показникам. Завод розміщує свої замовлення на Головному заводі ЗБВ, ЗМК, ДП "УАТГ", Заводі "Буддеталь". Займається розробкою нових видів виробів. Наголосили на тому, що "ми пишаємося тим, що маємо можливість підтримати свою країну в такий нелегкий час", — зробити свій внесок у зміцнення обороноздатності, виявити свій патріотизм. Що, починаючи з квітня, завод виконав державне замовлення на будівництво інженерних споруд військового призначення, працівники заводу КШМБ виконали його в повному обсязі, дотримуючись всіх строків виконання.

Наш завод працює, дбає про своїх працівників і віддячує їм гідною заробітною платою. У нас є робота, і є великий колектив кваліфікованих працівників, які виконають будь-які поставлені завдання. А це головні умови успіху і процвітання".

Але, не зважаючи на всі наші заслуги, як завжди "виділилась" перший заступник генерального директора Чекаленко Л.М., розмістивши в №22 газети "Дніпровські Вогні" від 16 липня 2015 року статтю про те, що нашим дружним колективом однодумців надано неправдиву інформацію. Колектив заводу КБМЗ обурений безглуздою публікацією даної статті Чекаленко Л.М. Тепер розберемо все по порядку.

Перше висловлювання:

"на сьогоднішній день завод КШМБ є лідером серед підприємств ТДВ "Об'єднання "Дніпроенергобудпром" за об'ємом випущеної продукції та фінансовими показниками...".


Пропонуємо тільки сухі цифри:

об'єм товарної продукції, що випускається, тис. грн. :

Назва

заводу

сума в тис.грн.

за червень 2015 року

сума в тис.грн.

за липень 2015 року

ЗКШМБ

8513

11178

Головний завод ЗБВ

1940

3 963

ДП "ЗЗБВ"

5457

5 328

ЗМК

2021

2 455

ДП "УАТГ"

511

250

завод "Буддеталь"

93

107

ТДВ "СКУ"

456

1 543

 

 

кількість працюючих на підприємстві, чол.:

назва заводу

за червень 2015 року

за липень 2015 року

ЗКШМБ

281

308

Головний завод ЗБВ

224

213

ДП "ЗЗБВ"

169

146

ЗМК

148

143

ДП "УАТГ"

23

22

завод "Буддеталь"

25

25

ТДВ "СКУ"

123

118

 

 

фактична середня заробітна плата, грн :

назва заводу

за червень 2015 року

за липень 2015 року

ЗКШМБ

3830

4250

Головний завод ЗБВ

3132

3776

ДП "ЗЗБВ"

2117

3458

ЗМК

2088

1949

ДП "УАТГ"

2870

2914

завод "Буддеталь"

1740

1836

ТДВ "СКУ"

1772

2286


Постійні вимоги першого заступника генерального директора Чекаленко Л.М. зменшити фонд оплати праці по відношенню до випущеної товарної продукції з метою поліпшення економічних показників викликає здивування (за розрахунком має бути не більше 20%)

назва заводу

за червень 2015 року

за липень 2015 року

ЗКШМБ

13 %

11,7 %

Головний завод ЗБВ

36,2 %

20,3 %

ДП "ЗЗБВ"

6,6 %

9,5 %

ЗМК

15,3 %

11,4 %

ДП "УАТГ"

12,9 %

9,1 %

завод "Буддеталь"

46,8 %

45,0 %

ТДВ "СКУ"

47,8 %

17,5 %


Для кого і заради чого працює підприємство, для показників чи для найціннішого на ЗКШМБ — трудового колективу однодумців?!

Наведені вище основні показники однозначно свідчать про лідируюче положення ЗКШМБ за обсягом випущеної продукції, самої високої заробітної плати і кількості працюючих, а перераховані податки говорять про те, що наше підприємство є основним бюджетоформуючим суб’єктом.

Заради справедливості потрібно відмітити, що зимовий період пройшов дуже важко, нестача замовлень, жорстокі вимоги кредиторів. Але, не дивлячись ні на що, ЗКШМБ витримав випробування, зберіг колектив і промисловий потенціал.


Друге висловлювання:

..."Я вже промовчу про те, як завод отримав замовлення на виготовлення продукції".


Якби перший заступник Чекаленко Л. М. частіше відвідувала Раду директорів, то їй би стало відомо, що завдяки авторитету генерального директора Марона Івана Едуардовича Міністерством оборони було доручено Об'єднанню виконання "військового" замовлення.

На Раді директорів при відкритому обговоренні кожне підприємство взяло на себе наступні області: Головний завод – Кіровоградська область; ЗЗБВ – Полтавська область; ЗКШМБ дісталася, за залишковим принципом, маловідома по ділових контактах Вінницька область. Проте, колектив ЗКШМБ з честю виконав поставлене завдання. Виготовив конструкції для 9 майданчиків взводно-опорного пункту; ЗЗБВ – для 4 майданчиків взводно-опорного пункту; Головний завод ЗБВ — для 1 майданчика взводно-опорного пункту.

Колектив ЗКШМБ може пишатися виконаною роботою, а Вінницька обласна державна адміністрація і обласна Рада висловлюють вдячність всьому колективу Світловодського заводу КШМБ за своєчасне і якісне виконання замовлення. Подяку підписали голова облдержадміністрації В.Коровий та голова облради С.Свитко.

На теперішній час заводом виконується багато контрактів, але найзначиміший і відповідальніший — з Аграрною Корпорацією в Дніпропетровському регіоні. "Дозрівав" він не один місяць. Більше року тому почалося ділове листування. Керівництво ЗКШМБ повірило в перспективність цього замовлення і на свій ризик підготувало і запропонувало більше десятка проектно-конструкторських рішень. Роботу виконав творчий колектив проектно-конструкторського підрозділу заводу під керівництвом заступника директора Сулінова В.Г.

Підсумком стало підписання довгострокового контракту. Керівництво замовника оцінило високий технічний і інноваційний потенціал нашого Об'єднання. У конкурентній боротьбі нам протистояли три фірми: з Італії, Голландії, Бельгії. Проте їх продукція поступилася по довговічності, швидкості виготовлення і вартості.


Третє висловлювання:

..."Але хочу нагадати керівництву заводу, якщо воно не пам'ятає, що два роки тому заборгували велику суму Головного заводу, а ще за 1,5 року "успішно" збільшили борг".


На щастя, з пам'яттю у керівництва заводу КШМБ, все гаразд, що підтверджується актами звірок між заводами. Великий борг сформований за десятиліття, в останні 1,5 року не лише не збільшений, а зменшений на 200 тисяч грн.

Багато років завод КШМБ несе витрати по обслуговуванню двох фекальних станцій і тільки один рік тому вдалося врахувати ці витрати в акті звірки. А це не багато, ні мало – близько 500 тис. гривень на рік, що за 5 років перекриває борг перед Головним заводом.

Також за 1,5 року вдалося повністю розрахуватися по боргах перед ДП "УАТГ", ДП "Енергетик", заводом "Буддеталь".

Укладені прямі угоди з "Світловодським Кар’єроуправлінням" на умовах постійної передоплати.

І найголовніше, останнім часом завод КШМБ розмістив свої замовлення: на Головному заводі на суму більше 1,5 млн. грн і передав свою бортоснащення для виготовлення колон; на заводі ЗМК на суму більше 2,5 млн. грн (форми потерн, 15 метрових плит покрівлі) та на ін. підприємствах.

Незважаючи на складне становище в країні, дружний і високопрофесійний колектив ЗКШМБ наважився на відповідальний крок — освоєння виробництва нової серії будівель прольотом 15 метрів з реконструкцією цілого прольоту.

Враховуючи вищенаведене, дивує позиція першого заступника генерального директора Чекаленко Л.М., яка постійно відстає від бурхливих подій в Об'єднанні. Чим пояснити її постійні вимоги до директорів заводів, дослівно ...


"Керівникам підприємств провести глибокий аналіз з питання, чому так – "активи" зменшуються, а "пасиви" збільшуються".


Кожен бухгалтер-початківець знає, що "активи" і "пасиви" у балансі підприємства є однаковою величиною, що відображає всі матеріальні і фінансові ресурси підприємства, з одного боку, і джерела їх формування з іншого боку. Архаїзм у підходах і породжує подібні статті, які заважають розвиватися завжди монолітному і сучасному колективу ТДВ "Об'єднання "ДЕСП". Технічний та технологічний потенціал випереджає застарілі економічні та бухгалтерські підходи.

Керівництво ЗКШМБ, знаючи про неповну зайнятість на Головному заводі, неодноразово зверталося за допомогою у кадрах і отримувало відмову. Тільки одна людина, машиніст мостового крану Головного заводу, в червні місяці прийшов на роботу на ЗКШМБ. Три машиністи мостових кранів працюють на заводі за погодженням з керівництвом ЗМК.

Весь колектив заводу КШМБ з величезною віддачою і ентузіазмом працює і готовий всіма силами допомагати всім заводам Об’єднання. А першому заступнику Генерального директора ТДВ "ОДЕБП" Чекаленко Л. М. ми порадили б стримати свій запал і не розпалювати пристрасті.

Ми як ніхто знаємо, що таке безробіття і, та так звана, відпустка за власний рахунок. Давайте загальними зусиллями допоможемо Головному заводу — флагману Об'єднання, вийти із скрутного становища, це буде загальна наша перемога і лад у великій сім'ї.

"Один за всіх, і всі за одного!". Ми віримо, що так і буде!
 
На фото (зліва направо): ВІктор Сулінов — заступник директора заводу з розвитку, Микола Луговський — начальник виробничо-збутового відділу, Володимир Коваленко — перший заступник директора, Володимир Єльчіщев — головний інженер.

Дружний колектив однодумців Заводу КШМБ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top