Четвер, 28 березня 2024
Добрі справи

Костянтин Каспров: «Мені є чим пишатися!»

Костянтин Каспров: «Мені є чим пишатися!»

Безперечно, у громадської організації "Наше місто" розпочався новий етап розвитку. Про це свідчить і той факт, що "Наше місто" розширило свою діяльність на інше місто області — Знам’янку, і те, що газета "Наше місто" змінила свій формат і наблизилася до людей. Про ці зміни та про найближчі плани роботи говоримо з головою ГО Костянтином Каспровим.


— Костянтине! Напевне, багатьох людей цікавить, як можна створити "філію" громадської організації в іншому місті? Для чого це вам потрібно?

— Ми не створювали філію нашої організації. Ми створили громадську організацію "Наше місто — Знам’янка" за участі місцевих жителів. Так сталося, що про наші традиційні свята "Світловодськ — територія здоров’я", які ми проводимо щороку, почули люди зі Знам’янки, приїхали на останнє з них, подивилися і сказали:

"Ми теж хочемо проводити таке свято і хочемо мати таку організацію!".


Ми з задоволенням відгукнулися, поїхали, зустрілися з мером, знайшли підтримку, урочисто відкрили офіс, влаштували справжнє свято. Приємно, що зараз офіс постійно відвідують люди, отримують юридичні консультації, активісти починають працювати, використовуючи наш досвід. Ми хочемо разом змінити життя людей Знам’янки на краще і будемо робити все, що в наших силах.

— А як же Світловодськ і його проблеми?

— Зрозуміло, ми не залишаємо свою роботу у Світловодську. Працюємо за різними напрямками роботи. Під час свята у Знам’янці, ми показали нашу відео-історію за 7 років. Я подивився теж і зробив висновок:

"Мені є чим пишатися!"


— З чого все починалося, пригадуєте?

— Діяльність нашої організації розпочалася з пропозиції Олени Макковій, яка на той час працювала у міськвиконкомі:

"Костянтине, до тебе звертаються люди, ти багатьом допомагаєш, давай зробимо так, щоб твоя благодійна допомога була системною і результативною."


Вінцем нашої розмови стало створення громадської організації "Наше місто". Почали з допомоги ветеранам, потім створили клуб людей похилого віку "Серця назустріч", започаткували спортивні свята, будували спортивні майданчики, підтримували обдаровану молодь, створили газету "Наше місто". До речі, сьогодні ми її реформували, щоб вона стала привабливішою і ближчою до людей.

— Я давно слідкую за роботою ГО "Наше місто", вважаю її найрезультативнішою, адже побувала на багатьох ваших заходах і переконалася в цьому. Але чимало громадських організацій обмежують свою роботу постійними засіданнями, під час яких з великим ентузіазмом критикують працюючих людей…

— Слова без справ — це порожній звук, який розчиняється у Всесвіті. Кожен, хто вважає себе громадським активістом, повинен розпочинати з себе — робити щось практичне для людей.

— Наближаються вибори до місцевих органів влади. Яким чином громадська організація "Наше місто" планує впливати на суспільні процеси?

— Жодна активна людина не повинна залишатися осторонь виборів. Наша громадська організація прагне змінити ситуацію в місті на краще, а для цього треба прибрати всі чиновницькі припони на шляху розвитку бізнесу, зробити місто доступним і привабливим для інвесторів. За таких умов місто буде розвиватися, будуть створюватися робочі місця.

Щоб ці слова перетворити у справи, важливо привести до влади наших однодумців. Бажано, щоб і майбутній мер думав так, як ми. Серед людей старшого покоління ми не знайшли такої людини. Тож ми хочемо, щоб до влади прийшли молоді, енергійні, незаангажовані люди, за якими не стоїть сумне минуле, люди які хочуть і вміють працювати на благо громади. Таких людей ми будемо підтримувати. На жаль, Законом ми поставлені в такі рамки, що кожен кандидат повинен висуватися партією. Будемо дивитися, яка з партій нам ближче по духу і співпрацювати, але хочу заздалегідь порадити виборцям не зважати на назву партії, дивіться на прізвище, на особистість.

— Ви не перший, хто хоче створити команду і привести її до влади восени цього року. Чому тоді Ви відмовляєтесь балотуватися на посаду міського голови Світловодська? Шансів перемогти у Вас дуже багато, на мій погляд.

— Я планую стати депутатом обласної ради. Гадаю, що з мене там користі буде більше. Я також хочу, щоб було взаєморозуміння з мером, депутатами облради, губернатором, депутатом Верховної ради, щоб всі працювали разом, в унісон. За таких обставин ми зробимо багато добрих справ для НАШОГО міста і його мешканців.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top