П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Чи повернеться майно «Світловодськпобуту» до комунальної власності? Новина з фото

Чи повернеться майно «Світловодськпобуту» до комунальної власності?
Чому майно СП ТОВ "Світловодськпобуту" — незаконно створеного підприємства — так довго не повертається до комунальної власності? Відповідь на це запитання давно хвилює громадських активістів, які доклали чимало зусиль для того, щоб повернути увесь майновий комплекс колишньої тепломережі її справжньому власнику — громаді міста.
^ Реклама ^

Відповісти на це запитання редакція попросила міського голову Юрія Котенка. Ось що він повідомив:

— Дійсно, за позовом громадського активіста Віталія Куцевича, суд визнав рішення міської ради щодо створення СП ТОВ "Світловодськпобут" незаконним. Але, щоб повернути майно до комунальної власності цього недостатньо. Наступним кроком треба через суд скасувати реєстрацію цього підприємства. Наразі позовна заява від Віталія Куцевича з цього приводу також перебуває на розгляді адміністративного суду.

Далі потрібно створити нове комунальне підприємство. Що можна внести до його статутного фонду? Логічно було б — котельні та адміністративні будівлі. Але все майно наразі перебуває у заставі "Укрінбанку", бо СП ТОВ "Світловодськпобут" взяло у цій фінустанові 7 млн. грн. кредиту. Тобто потрібно спочатку повернути банку кредит з нарахованими відсотками. Це щонайменше.

Але є ще одна перепона. Усі котельні, окрім третьої, документально передані у приватну власність кілька років тому. Зрозуміло, що незаконно, але ми повинні довести це через суд. Позовні заяви щодо цих фактів теж перебувають на розгляді судів різних інстанцій.

Крім цього, у разі створення нового підприємства буде важко отримати ліцензію на виробництво та реалізацію теплової енергії до початку опалювального сезону.

Тож ситуація на сьогодні така — СП ТОВ "Світловодськпобут" працює стабільно, виплачує заробітну плату, погашає борги за спожитий минулого сезону газ, готується до зими, обсяг запланованої роботи виконано на 75%. Про це доповідає мені генеральний директор підприємства Дмитро Дмитришин.

Від ідеї щодо створення нового комунального підприємства ми не відмовляємося, але вона висить у повітрі через розгляд численних позовних заяв у судах.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top